Bouwproject Speeltuin Rivierenwijk, dag 2. Het hutten bouwen, krijgt steeds meer dimensie. Mogelijke raakvlakken met het “duurzame” Soesterhof  ontdekt.

Daar waar gisteren, op dag 1, de fantasie de vrije loop had en er ingenieuze bouwwerken ontstonden, is er kennelijk afgelopen nacht nagedacht over de “nieuw”bouw van vandaag. Terwijl zo nu en dan de sluisdeuren boven de  bouwlocatie open gaan en de timmerlieden/ stukadoors en interieur ontwerpers, binnen even een filmpje pakten, liep het project enige vertraging op. Hier en daar was rond 13.30 uur net de fundering gelegd, terwijl een ander bouwwerk al “waterdicht”was gemaakt.  De lokale ingenieurs hadden weer fraaie en “duurzame” materialen uitgezocht. De ruimte optimaal gebruiken. Dus enkele bouwwerken hadden een kleine grondoppervlakte, maar wel een hoogte van heb ik jou daar.

Aan de benodigde recreatieve horeca gelegenheid, was ook gedacht door het ontwerp van de plaatselijke kroeg, alwaar zich ook nog de gisteren gebruikte aankondiging van burgemeesterswoning, werd opgehangen.  Aannemende dat de Hr. Bolsius  een “snabbel ” had.  De prijslijst was in ieder geval niet van gemeentewege verstrekt.

Het “resort”er naast herbergde een grote verrassing. Inpandig bleek een aardig zwembad te zijn aangelegd, waarbij het geheel aanschouwend hier toch sprake moest zijn van een nieuw “wellness centrum”Rivierenwijk. Hetgeen de overburen enthousiast maakte voor de bouw van een Beautycentrum, inclusief  gordijnen en afgescheiden ruimtes.

Enigszins verbaasd een bijbels tafereel aan te treffen, als ware het de timmerman uit een bekend boekwerk, die op zoek was naar een dierlijke ruimte om te timmeren. Het moge gezegd worden, de rol werd uitmuntend vertolkt. Of de geplande locatie inderdaad gestalte heeft gekregen, is niet bekend geworden. Enige gelijkenissen uit het verleden, van het naastgelegen appartementen complex ( bouwwerkje) konden niet worden aangetoond.

De heden ten daagse digitale apparaten werden veelvuldig bekeken bij de begeleidende staf. Buienradar was dan ook een “hot”item. De voorspellingen waren voor de positief ingestelde “staf” geen reden om de gaande werklui met “regenverlof”te sturen.

Het “dorp”werd dan ook conform het bestek geheel afgemaakt en jammer genoegd aan het eind van de middag weer afgebroken. Morgen wordt met dit materiaal weer een “nieuw”dorp gebouwd. Benieuwd wat dit zal opleveren.

Karel van Rooy

Fotoalbum klik hier.