1De dierverzorgers van DierenPark Amersfoort zijn sinds het vertrek van olifantenstier Chamundi een stuk eerder klaar met het schoonmaken van het olifantenrijk. ‘‘Een volwassen olifantenstier kan wel tachtig kilo per dag poepen, dus dat merk je wel’’, vertelt dierverzorger Dominique Elsenaar.

Nu olifantenman Chamundi vorige week dinsdag naar België is verhuisd, scheelt dat veel in de mestproductie van de reuzen. ‘‘Natuurlijk zorgen onze drie olifantendames en de kleine Kyan nog steeds voor de nodige kilo’s poep,’’ vertelt de verzorger. ‘‘Wij hopen binnenkort een andere bul te verwerkomen, dus dan zal de kruiwagen weer als vanouds zijn gevuld.’’

In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen olifantenpoep uitpluizen en ontdekken waar deze poep voor wordt gebruikt. Tijdens Poep & Zoo leren bezoekers alles over de poep- en eetgewoontes van de dieren. Voor veel dierenbewoners zijn insecten een lekkernij en daarom mag iedereen in de voorjaarsvakantie meelwormen en sprinkhanen proeven in DierenPark Amersfoort.