Hondensportclub De Volharding

Hondenevenement zaterdag 1 september 2018

Om een ieder wat meer inzicht te geven in wat wij doen als hondensportclub en hoe leuk het is om actief iets te ondernemen met de hond hebben wij het initiatief genomen om een honden evenement te organiseren waar een ieder veel kan doen en beleven met zijn/haar hond en er veel info beschikbaar is.

Teven zijn er diverse marktkramen met allerlei leuke hondenspeeltjes, voer, koekjes etc.

Een dierenarts staat deze dag ter beschikking voor een leuke check-up van de hond en eventueel voor entingen tegen een reduceert tarief en een demonstratie dieren EHBO.

De gehele dag zijn er demonstraties van Behendigheid, gehoorzaamheid, flyball etc., tevens is er een demonstratie van een explosieven speurhonden team. Dus voor elk wat wils.

Voor de kinderen is er een springkasteel, een schminkkraam en een mogelijkheid om met onze mascotte Hardy op de foto te gaan.

Wil je een foto of portret van je hond? Het kan allemaal.

De entree, de demo’s het meedoen aan de workshops het kinderfestijn de honden check up, … het is allemaal gratis en wil je wat proefzakjes dan kan dat natuurlijk ook.

Bij onze kraam vind u ook een gratis raadspel waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Ook gratis is het Deel en Like spel op Facebook waar je een smart tv kan winnen, welke op deze dag verloot word.

Dus een gratis dagje familie-plezier samen met jullie hond, een leuke en leerzame zaterdag.

Een dag die jullie niet willen missen want bedenk eens verder wat een hond in ons leven allemaal betekend, ze helpen ons op veel manieren, bijvoorbeeld:

De Hulphond:

Mensen met een lichamelijke of geestelijke zorgvraag kunnen worden geholpen door de inzet van de Hulphond. Een ADL-Hulphond bijvoorbeeld helpt iemand met een lichamelijke beperking bij Activiteiten in het Dagelijks Leven (ADL). Hij assisteert bij allerlei dagelijks voorkomende handelingen, zoals het openen en sluiten van deuren en gordijnen, het uittrekken van kleding, het leeghalen van de wasmachine en het oprapen en aangeven van voorwerpen etc.. Een ADL-Hulphond kan helpen bij het boodschappen doen en bij de kassa een portemonnee aangeven. Eenmaal thuis kan hij lift- en lichtknoppen bedienen, kastjes openmaken en helpen bij het opbergen. Een ADL-Hulphond is voor zijn baas een grote steun zowel binnen- als buitenshuis. Een Hulphond heeft bovendien net als iedere andere hond dagelijkse verzorging nodig, moet regelmatig worden uitgelaten en krijgt training. Dit betekent dat zijn baas er regelmatig op uit gaat, waardoor hij of zij frisse lucht en beweging krijgt. Training en verzorging zorgen bovendien voor veel afleiding. Samen met de hond kan zijn baas weer gemakkelijker zelfstandig deelnemen aan het dagelijks leven.

Zo bestaan er ook epilepsie- kinder- en jeugdtherapie- diabetes- en PTSS-hulphonden.

De politie- en speurhond:

De politiehond (surveillancehond) heeft een dusdanige uitstraling dat zijn aanwezigheid alleen al vaak voorkomt dat  een situatie escaleert.

De speurhond kan o.a. drugs of explosieven opsporen.

De hond die kanker kan ontdekken:

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat honden meerdere kankersoorten kunnen ruiken.

En natuurlijk is de hond ook nog eens de vriend van ons allemaal, hij biedt altijd een luisterend oor en staat altijd klaar voor een knuffel.

 

De hond betekent op vele vlakken rust, liefde en genegenheid voor ons en dat in een tijd dat alles snel gaat en er overal op de wereld altijd wel wat onrust bestaat.  Al gauw rees de vraag of we mensen niet kunnen laten zien dat de hond juist rust en ontspanning geeft .

Het valt ons ook vaak op, dat bij het uitlaten van de hond veel mensen hun viervoeter niet meer stimuleren of zelfs geestelijk moe maken.

Veel mensen hebben het druk met kinderen, werk enz. enz. en de hond schiet daar dan toch vaak een beetje bij in. Dan hebben we het nog niet eens over hen die bang zijn voor een hond en dat in een land waar de hond niet meer weg te denken is. En gewoon bij het gezin hoort.

Daarom organiseren wij deze Demo en Doe-dag  met de hond, het is zo leuk om even een klein uurtje lekker buiten samen bezig te zijn, een team te worden en dus ook thuis een veel betere band te krijgen met je hond.

Van het één kwam het ander en al gauw viel het woord Hondenevenement.

Ideeën werden besproken en afspraken gemaakt. Dingen ontdekt en hard getraind om het uiteraard zo leuk mogelijk uit te laten zien. Veel gelachen en dingen ontdekt en zo zijn we ieder met onze eigen kwaliteiten tot dit mooie evenement gekomen.

Hopelijk vindt u het net zo leuk als dat wij het organiseren vonden en kan dit een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Dit geheel is ook heel moeilijk te doen zonder sponsors en vrienden van de club.

Wij zijn er dan ook dankbaar voor dat wij samen met hen, u deze prachtige dag mogen bezorgen en hopen u allen zaterdag 1 september te mogen begroeten op ons terrein op Sportpark Birkhoven, ingang aan de Zandlaan naar hotel het Witte Huis.

Vz. HSC De Volharding

Paul Pijl