aaa10“Hollandse dansavond” met Boa’Smartkoor met medewerking van de Punters.

Puntenburg 24 april 2015, 19.30 uur, de Vijverzaal vult zich al snel met bewoners en bezoekers uit de wijk. Het wordt drukker en drukker en om 20.00 uur zitten 150 mensen te luisteren naar de eerste klanken van de Boa’s.

In 2005 ontstond het idee om in het Smartlappencafé de Boa´s zelf een smartlappenkoor te beginnen. Er werd in het café geroepen: “we willen een koor beginnen” en de aanmeldingen om lid te worden vlogen binnen. En zo is het Boa’s Smartkoor uitgegroeid tot een kwalitatief hoogstaand smartlappenkoor, waar de gezelligheid en de plezierige uitstraling nog steeds hoog in het vaandel staan. Onder leiding van dirigent Peter Mohr en de accordeonisten Aart van de Brom en Lida Kleijne zingen zij enthousiast de smartlap van vroeger en nu. In samenwerking met ‘de Punters’ wordt deze avond een mooi succes!.

_DSC9708Voor  de pauze had het zangkoor post gevat onder de overkapping van de biljartruimte er boven.e grootte van net koor had echter als effect dat de zaal in tweeën werd gedeeld. Dit gaf wat omloop problemen met de horeca. Na de pauze werd de hele bubs verschoven. Maar het nam niet weg dat de stemming er bij het eerste nummer al goed inzat. Veel bezoekers zongen de bekende liederen mee en voorzichtig werd er hier en daar deinende bewegingen ingezet.

Door Koks_mediair, Yasmeen en heel wat personeel, werd gezorgd voor het natje en droogje. Mensen kregen knabbel en babbels op tafel en de bitterballen vonden ook gretig aftrek.

_DSC9651Maar als de Boa’s na een 10 tal liederen even een pauze neemt, is er gewoon weer een nieuwe en ook bekende muzikant die het vandaar weer overneemt. Zanger Wim, al eerder genoemd bij activiteiten in Puntenburg, had ook voor deze gelegenheid een duidelijk Nederland repertoire gekozen. Wim je was weer helemaal top. Ook de Punters, die het hierna van Wim overnamen , brachten een ruime herkenbare klanken ten gehore.

De Boa,s, nu van een andere plek, namen de mensen mee in hun reis door het Nederlandse lied. Er mocht gedanst worden en heel voorzichtig deed een eerste danspaar zijn stappen. Het interactive contact met het publiek leverde een paar jarigen op. Dat werd dus zingen.

_DSC9716Het publiek  heeft een fantastische avond gehad met de Boa’s, de Punter en Zanger Wim. De organisatie mag zich wederom verheugen in een geslaagd evenement. En dat niet alleen ook de populariteit van de activiteiten in de Vijverzaal neemt per week steeds meer toe.

Verslag en foto,s Karel  van Rooy

Fotoreportage.