DSC_4757Vrijdag 12 februari, tien dagen na de “officiële 2e verjaardag” van het Mamacafé, was het feest in Speeltuin Rivierenwijk. Slingers hingen aan het hek, terwijl binnen de hapjes en champagneglazen klaar stonden. Het was al snel gezellig druk, mama’s en kinderen hadden het “café” gevuld.

Er werd gekleurd en gebabbeld, DSC_4787 geschminkt en gepuzzeld, en alles met veel plezier. Merel toverde meisjes om in elfenprinsessen, en een jongen tot blauwe tijger met scherp uitziende hoektanden. Een van de kinderen wilde geen schmink op haar gezicht, maar een bloem op haar pols mocht wel.

DSC_4811Allerlei weetjes werden uitgeruild, en gesprekken gevoerd over scholen. Terwijl ondertussen de kinderen aan het spelen of aan het snoepen waren. Rauwe stukjes paprika, stukjes druif, worteltjes, kaas, mandarijntjes, banaantjes, appels of stukjes komkommer, DSC_4807mag gerust lekker weggesnoept worden heel gezond. Maar ook de cakejes werden gegeten, en smaakten in een enkel geval “ernstig” naar meer.

 

DSC_4852Om 10.00 uur volgde een korte terugblik van het begin tot nu. Daarna was het tijd om met de “champagne” (alcoholvrij natuurlijk) te proosten op de “Peuter-status”. DSC_4866En natuurlijk zoals dat van kinderen verwacht kan worden, wilden ze ook “champagne”. En lekker dat het gevonden werd, “dronken van geluk” waren ze, dat ze ook mee mochten drinken.

DSC_4767

Sommigen van de aanwezige kinderen verstopten zich nog,DSC_4799 anderen verstopten zich weer. Een bleef nog iets langer verstopt zitten dan gepland, “zit wel lekker in mama’s buik”, kennelijk. Met wat geluk is die kleine de volgende keer wel zichtbaar aanwezig. Anderen waren duidelijk blij in de “kijker” te staan. Spelend en pratend kwamen ze de tijd weer gezellig door met elkaar. Lerende al gaandeweg.

Verslag en (meer-) foto’s: Nel Groenendijk