eemhuis (117)Wilt u meer weten over Windows 10, WhatsApp, uw veiligheid online of de Rabo Bankieren App? In mei biedt de Bibliotheek Eemland i.s.m. Gilde Leusden vier workshops aan waar u mediawijzer van wordt. Alle cursussen worden gehouden in de Bibliotheek Leusden. Van harte welkom! 

Workshop: Wat is nieuw en anders in Windows 10?

Op 11 mei is er weer een workshop “Wat is nieuw en anders in Windows 10?”. Windows 10 is nog tot de zomer gratis beschikbaar voor mensen met een PC met daarop Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1. In deze workshop van één ochtend worden de verschillen met de eerdere versies van Windows besproken en wordt er ingegaan op het aanpassen van een aantal privacygevoelige standaardinstellingen van dit besturingssysteem. Neem uw laptop, Windows tablet of Windows smartphone met daarop Windows 10 mee, dan kunt u gelijk aan de slag!

11 mei, 10.00 – 12.00 uur, de Bibliotheek Leusden. Docent: Hans Niessen. Kosten: € 7,50 

Workshop: Veilig online

Regelmatig zijn er spotjes op TV om u te waarschuwen tegen internetoplichters. Deze gebruiken steeds geraffineerdere manieren om u geld afhandig te maken. Hoe kunt u deze boeven herkennen? Waar moet u op letten als u vertrouwelijke gegevens verstuurt? Hoe maak je een veilig wachtwoord? Als je geen gebruik maakt van internetbankieren en je computer of tablet alleen maar voor e-mail en spelletjes gebruikt, ben je dan toch kwetsbaar? Welke virusscanner moet je nemen en hoe goed beschermt die eigenlijk tegen internetcriminaliteit? Op deze en andere vragen gaan we in tijdens de workshop. Neem uw laptop, tablet, iPad, smartphone of iPhone mee.

11 mei, 14.00 – 16.00 uur, de Bibliotheek Leusden. Docent Jan Luteijn. Kosten: € 7,50 

Workshop: Aan de slag met WhatsApp

De handige berichtendienst WhatsApp staat op 85 % van alle smartphones. Even een berichtje intypen en hup, versturen. Makkelijker kan het niet. Maar weet u wat er nog allemaal meer kan met WhatsApp en hoe stelt u WhatsApp zo in dat uw privacy niet in het geding komt? Ook gaan we in op groepsapps. Groepsapps worden steeds vaker door buurtbewoners gebruikt om elkaar snel te waarschuwen bij onraad en zo de buurt dus veiliger te maken. Deze zaken worden uitgelegd tijdens deze workshop. Neem uw smartphone of iPhone mee, dan kunt u alles zelf ontdekken.

18 mei, 10.00 – 12.00 uur, de Bibliotheek Leusden. Docent: Jan Luteijn. Kosten: € 7,50 

Workshop: Bankieren met de Rabo Bankieren App

Wist u dat bankieren met de App veel veiliger is dan via internet? Bovendien is het ook nog eens een stuk handiger: meestal is een vijfcijferige pincode genoeg om geld over te maken en kan de Raboscanner achterwege blijven. Ook om vlug even je saldo te checken is de App uitermate handig. Deze interessante workshop wordt gegeven door medewerkers van de Rabobank.

18 mei, 14.00 – 16.00 uur, de Bibliotheek Leusden, gratis 

Inschrijven

Inschrijven kan op drie manieren. Via e-mail (cursus@gildeleusden.nl, vergeet niet te vermelden om welke workshop het gaat), tijdens het Digitaal Hulpplein (elke maandagmorgen van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek Leusden) of telefonisch (op werkdagen tussen 19.00 tot 20.00 uur via 0683343073).