foto_5001927_dierenpark-amersfoortAanstaande zondag worden verschillende dieren in DierenPark Amersfoort verwend door Sinterklaas en zijn Pieten. De goedheiligman komt om 11:00 uur aan in Restaurant de Buitenplaats. De Pieten ontdekken alleen dat er iets vreemds aan de hand is en alle kinderen worden om hulp gevraagd om het mysterie op te lossen.

Verschillende dieren worden zondag 23 november verrast met Sinterklaaskado’s. ‘‘De Pieten willen nog niet verklappen aan wie zij iets gaan schenken, maar via de website van het DierenPark geeft Inpakpiet wel aanwijzingen’’, vertelt projectleider Carlijn Franchimont. ‘‘Bezoekers hebben de eerste bofkonten al geraden, Piet heeft namelijk kado’s voor onze tijgerwelpjes en hun ouders.’’ Welke dieren er nog meer een presentje kunnen verwachten, is nog een verrassing. Piet komt binnenkort met nieuwe hints op de website.

Sinterklaas en de Pieten kunnen zondag alle hulp gebruiken. ‘‘Kinderen kunnen helpen een raadsel op te lossen, maar daarvoor moeten zij wel flink aan de bak’’, vertelt Carlijn Franchimont. ‘‘Zo moeten zij een zebra in elkaar puzzelen, een Sinterklaasliedje zingen als een siamang en balanceren als een ringstaartmaki’’. De jonge bezoekers ontdekken zo allerlei handige eigenschappen die als Piet goed van pas kunnen komen. Zo leren zij onder andere klauteren, tillen en balanceren van de dieren in DierenPark Amersfoort.

Zie hier een filmpje met de aanwijzing van Inpakpiet: