aaa22Het jubileum 175 jaar Spoorwegen zit er op. Vandaag 21 oktober kwamen de laatste bezoekers. De regen zorgt niet echt voor extreme drukte. Met een laatste ronde over het evenemententerrein, nog even naar al dat moois kijken. De laatste Spoorparade, de zoveelste, en ze blijven mooi om te zien.

Het reuzenrad doet zijn laatste ronde, eerder dan zou moeten. Het gevaar voor blikseminslag is te groot. Op het Centraleplein wordt het stiller. De draaimolen is nog gevuld met kleine kinderen die het prachtig vinden. Het luchtkussen staat er nat verlaten bij. Plassen water hebben zich rond de attracties gevormd.

De mini spoorlijn mag zich nog verheugen in een ruim aanbod van reizigers. De stoomtreintjes rijden nog af en aan. De hele week aanwezige “stand” van Duurzaam Soesterkwartier/Wagenwerkplaats is verdwenen en blijkt zijn heil binnen in het Operagebouw te hebben gevonden. De kraam van de Cliniclowns is ook al weg. Om de hoek tegen de Lasloods bakt de frietkraam zijn laatste snacks en patat. Daar waar zondag een wachttijd van een halfuur was, staan er nu 2 klanten.

DSC_8970Binnen in de Wagenwerkplaats zijn nog een groot aantal bezoekers. Veelal de ouders met kinderen die de zelfbouwactiviteiten van hun kroost vanaf de kussens volgen. De rij met intercitystoelen blijft leeg.Een enkeling waagt zich nog in de kameel ( de deur was open) en een TV ploeg maakt de laatste opname vanuit dezelfde Kameel. Het aanwezige materieel wat duizenden bezoekers heeft verwerkt, staat er nog steeds fier bij. De Muis heeft gezelschap gekregen van de ijsboer.

In het operagebouw (spoorcolege) zijn de mensen van het wijkmuseum nog druk bezig met het beantwoorden van vragen, terwijl Joke Sickmann onder begeleiding van de bewaking wordt binnengeloodst . Zij zal de laatste lezing doen over de Wagenwerkplaats haar verleden, heden en toekomst. ( waarvan afzonderlijk verslag zal zijn).

In de kleine loods, zijn nog steeds bewonderaars van de speelgoedbanen van bekende merken.

De kolen in de stoomlocomotieven zijn bijna op gebrand. Een laatste stoomfluit als afscheid.

Het is voorbij.

De organisatie mag terug zien op een geweldig jubileum. Zowel van de medewerkers/ bewaking/ horeca en noem maar op, was er veel lof over de organisatie en het draaiboek.

Op naar de 200 jaar.

zzz2Verslag en foto,s Karel van Rooy.

Fotoreportage.                Diapresentatie