dsc_4243Soesterkwartier, Puntenburg 16 september. De dansvloer in de Vijverzaal ( grote zaal) was weer het toneel van zwierende dansparen.

Na een vakantieperiode waarin de dans-schoenen zo,n 2 maanden rust hadden, werden deze vrijdagavond weer actief. Jan en Corry Schoep hadden zich al vroeg genesteld in de grote zaal. De muziekapparatuur ingeregeld en alles voorbereid voor de komst van een groot aantal dansparen.

dsc_4241Nadat om 20.00 uur iedereen was verwelkomt, de koffie was genuttigd werd het tijd om voorzichtig de voetjes weer (op) van de vloer te krijgen. Zowel Jan als Corry tonen zich beiden volleerd gastheer/vrouw. Terwijl Jan nog even wilde wachten op “na ijlende binnenkomers, trok Corry gelijk het dansgas open.

Om maar even voorzichtig te beginnen met de “slowfox” al snel gevolgd door de wat snellere passen van de Foxtrot en de kwikstep.

dsc_5762Enkele paren kozen er voor om de ruimte van de Vijverzaal optimaal te benutten en dansten helemaal aan de raamzijde hun eigen stijl en oefeningen.Het werd drukker en drukker en de reguliere zetting van 40 dansparen werd zeker weer overschreden.

 

dsc_5635Het is als toeschouwer, cq buitenstaander een prachtig gezicht, om te zien hoe deze “senioren” op perfecte wijze een Rumba dansen, de Jive of de Tango. En als ware het zeer jeugdigen die aan de slag waren. Het plezier van het dansen straalde van de (bezwete) gezichten.

De Chachacha bleek voor menig paar een reden om flink uit je dak te gaan. Om daarna in line-dance formatie ook nog de nodige danstechnieken uit te voeren.

dsc_5696En kon je niet helemaal mee doen, omdat je een dans niet kende. Geen probleem. Of Corry, dan wel Jan nam je mee op het danskoord.

21 oktober, is er weer een “dansles”avond in de grote zaal van Puntenburg. En voor die 2.50 euro pp. intree heb je een heel leuke avond.

Verslag Karel van Rooy

Foto,s Nel Groenendijk.

Of een snelle dansles blik.