havanaAlhoewel niet overal bekend., de meeste spookverschijningen zijn in onze wijk. En dat maken we ook zichtbaar rond de datums 30 en 31 oktober. We noemen het Halloween. Bij het van oorsprong “Ierse” oogstfeest ( Allerheiligen) zien we ineens de buren in andere verschijningen komen. Kinderen worden geschminkt en de bezems worden gestart.

In dit georganiseerde ritueel het volgende weekeind heeft zich ook gevoegd “HAVANOWEEN” afgeleid van Café Havana aan de Soesterweg. 11935101_181195372213301_3510510752326606417_n

Naast de spookachtige activiteiten georganiseerd door o.a. de Speeltuin Rivierenwijk en de Superfun, zal ook Havanoween zijn geesten wakker schudden.

Bedoelde festiviteit is op 31 oktober en begint om 20.00 uur. U kunt alleen naar binnen (gratis) als U zich heeft gehuld in passende kledij.  Dus heksen / trollen/ gruwels en andere verklede bezoekers zijn van harte welkom.

Op de Soesterweg is ruime gelegenheid tot het parkeren van  de bezems.

In Nederland en België wordt er steeds meer aandacht besteed aan het Halloweenfeest/Allerheiligenavond.[ Dit gebeurt meestal in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen en steeds meer door Halloween-feesten en het versieren van huizen. Veel lagere scholen organiseren een zogenaamde trick-or-treat-tocht, waarbij de kinderen (veelal onder begeleiding van oudere) verkleed langs de deuren gaan. De bedoeling is om diegene die opendoet een beetje bang te maken. Vaak heeft de bewoner dan snoep in huis, waaruit de kinderen kunnen kiezen. De huizen die deelnemen, zijn steeds meer herkenbaar door zichtbare Halloween versieringen.

KvR.