dart HvBar (85)Niet “heel Holland bakt”maar heel Soesterkwartier “Dart”.

Althans dat is al geruime tijd gaande in de wijk. Op diverse locaties wordt het edele gooien met pijlen bedreven.

Singel dart, Dubbel Dart, Koppeltoernooi, Playground dart, het zijn termen die de laatste tijd hoorbaar zijn. Mede door de media aandacht op TV voor de kampioenschappen en de Nederlanders die daar hoge “pijlen”scoren.

Zo ook vanavond 22 december werd in café Havana aan de Soesterweg een singel dart toernooi georganiseerd. De voorinschrijving was begrenst op 45 deelnemers, aanvang 20.00 uur. Het zouden er 42 worden en het cafe was “vol” .

dart HvBar (64)Met de wedstrijd-darters kwamen ook  de toeschouwers mee dus een kleine 75 mensen waren aanwezig voor en tijdens de wedstrijd. Al vroeg werd er “ingegooid”waarbij al de indruk bestond dat het wedstrijd gedeelte al was begonnen.

Er werd logischer wijs overdwars gespeeld, wat in het café 5 dart borden opleverde en in de rookruimte achter het café ook nog eens een wedstrijd baan.dart HvBar (11)

Gerton Horseling, eigenaar van café Havana kwam handen te kort om alle klanten te voorzien van hun noodzakelijke “sportdrank”.

dart HvBar (16)Gaande dit verslag is de wedstrijd nog bezig, waarbij prijzen te winnen zijn, zoals vleesschotels, uiteraard te gebruiken tijdens de komende feestdagen.

Het was druk, maar erg gezellig waarbij de wedstrijdspelers toch wel geconcentreerd aan het werpen waren.

Verslag en foto’s Karel van Rooy

dart HvBar (2)Foto Impressie.