happy run (112)In het kader van de Week van het geluk, organiseerden Welzin, Abc scholen, B.Sim, SRO en de recent geïnstalleerde Kinderwijkraad  een aantal manifestaties.

De door de Kinderwijkraad opgestelde 6 regels, hoe wij het in het Soesterkwartier gaan doen, worden dit jaar ingevoerd. Naar verluid is het voor sommige activiteiten raadzaam passende, dan wel beschermende kleding te dragen. Dit gezien in het licht van opvoedkundige maatregelen.

Te beginnen met regel 1. Denk aan elkaar, iedereen doet mee !

Wel regel 1 heeft gewerkt. Op woensdagmiddag 18 maart verzamelden zich allereerst de mensen van de dienst SRO  die een grote  “RUN TO DAY”poort maakten bij de ingang van de Speeltuin Rivierenwijk. Sport mensen in de organisatie hielpen hierbij met het installeren van de geluidsinstallatie. Daarnaast bleek met een voorliefde te hebben voor plastic flessen. Om de een of andere kleurige reden, werden deze flessen gevuld met verschillende soorten “gekleurd”poeder.

happy run (35)Van “Welzin” zijde verscheen men met tassen vol met goederen. De grootgrutter uit de wijk had flink gedoneerd met zijn krentenbollen en de zeer populaire doosjes met potgrond en zaadjes, waarvan je niet kan wachten totdat het eetbare gedeelte zichtbaar wordt. Het aantal moestuintjes in de wijk is ineens verdrievoudigd.

Linten werden gespannen. Autobanden vormde ineens een obstakel op de Dollardstraat en langs de Amsterdamseweg nog meer linten ter afzetting en beveiliging van een kennelijke route.

De Speeltuin vulde zich inmiddels met heel veel jeugdige sporters. Ook sommige vaders en moeders hadden een daarvoor bestemd tenue aangetrokken ( of niet ). De HAPPY RUN 2015 zou vanaf deze plaats van start gaan.  Aangetrokken door de veelheid van pubkiek, kwamen er steeds meer mensen kijken wat er te doen was om daarna te besluiten ook mee te doen.

happy run (43)Onze Loco Burgemeester, de Wethouder Hans Buijtelaar, van huis uit ook een Happy Run loper kwam namens de Gemeente Amersfoort ook ter plaatse. Deze keer niet om zelf mee te lopen maar om het startschot te geven voor de drukke activiteit. De Happy Run bestond uit een aantal onderdelen en handicaps die vervuld moesten worden onderweg.

Maar zoals dat met goede sportbeoefening betaamd, moest er eerst een warming UP worden gedaan. Uitgenodigd door Victoria van “Ik ben, Ik Dans” en het feit dat de geluidsinstallatie er niet voor niets stond, konden naar schatting een 100 tal deelnemers zich warm springen op de klanken van de muziek. Dit aan de hand van Victoria die de bewegingen en “The Beat” aangaf.

De organisatie had ook een ander feit bedacht. Namelijk voor degene die niet mee zouden rennen was er binnen in het gebouw van de Speeltuin een heus “B Fit”onderzoekscentrum opgericht. Medici in opleiding konden daar “testen”of er soms mensen waren die toch wel wat beweging nodig hadden ter voorkoming van bepaalde enge dingen.

Nadat alle sportievelingen zich warm gehupt hadden en de Wethouder zich zonder microfoon even moest verwoorden, gaf hij omstreeks 13.15 het startschot. Althans het werd aftellen want een startpistool was geen optie.

happy run (111)Fanatiek, zeg maar heel fanatiek gingen de deelnemers van start. Het gespannen lint ter afscherming van de straat bleek een keurige afscheiding voor jong en oud te zijn. Nou ja tot aan de banden handicap hindernis natuurlijk. Daar werd het dringen. Helaas was de Dollardstraat op dit gedeelte niet voor het autoverkeer afgezet. Hierdoor wurmde zich toch een aantal auto,s door de Activiteit heen.

De achterblijvers konden zoals gezegd zich gratis laten testen op hun conditie binnen in de Speeltuin.

Tevergeefs. De conditie van de aanwezigen was duidelijk voldoende want het bleef akelig stil binnen.

Voor de peuters was er ook het een en ander georganiseerd. Zo werd een grote parachute gebruikt voor een balspel.

Voor de terugkomst van de atleten werd alles in gereedheid gebracht. Kraampjes met drinken/ eten werden gestald. De stapel certificaten tevoorschijn gehaald . Oh de flessen met gekleurde poeder waren ook bijna gevuld. Duidelijk was wel wie welke kleur had gevuld, aangezien deze “vullers”geheel al onder de poeder zaten. Maar ze hadden wel lol.

Tegen de klok van 13.45 waren in de verte de eerste hardlopertjes al waargenomen.

happy run (257)De finishlijn werd getrokken op de Dollardstraat naast de ingang van de Speeltuin. De flessen met poeder in de aanslag. De eerste sporters zagen nog kans zich door de poeder wolkjes te komen, zonder al te veel kleur mee te nemen. Maar hoe drukker en dus langzamer de stoet de finish haalden, des te meer kans je had om een smurf te worden. Of een veelvoud van kleuren op te lopen.

Aan de zij lijn de echtgenotes die niet de wederhelft aanmoedigde maar juist de mensen met de poederflessen wezen op hun naderende echtgenoot.

happy run (295)Een aantal kinderen hebben de finishlijn een aantal malen gepasseerd. Gewoon omdat het leuk was zoveel mogelijk onder de poeder te komen.

In de Speeltuin was het een drukte van belang . Niet alleen bij het drinken en eten, maar het felbegeerde certificaat Happy Run 2015 te verkrijgen. Een enkele moeder zoekend naar haar kroost, kreeg uiteindelijk door dat die rood/groen/blauw gekleurde en bewegende dingen haar kinderen waren.  Dat wordt extra douchen vandaag.

De organisatie mag terug zien op een zeer leuke en goed georganiseerde Happy Run. AL die medewerkers van  SRO. B Slim, Wezin, ABC scholen, Victoria Danche, de Kinderwijkraad en de algehele motor Jolande. Bedankt

 

happy run (274)Verslag en foto’s Karel van Rooy

Fotoreportage