handige handen (63)Het zou deze middag in Birkhoven Zorggoed, vooral gaan om “handen”. 9 november 2015. rond 14.30 verzamelen zich een 18 tal studentes van de Vakcollege zich in het “Grand – café “van het paviljoen. Tafels worden ingedeeld en allerlei knip en plak spullen verschijnen ten tonele. Een andere tafel staat vol met specifiek materiaal, zoals meerdere flesjes nagellak, vijlen, bakjes met water, handdoeken.Het rijmt niet echt met rollen inpakpapier met het motief van de goed Heiligman en zijn knechten.

De vraag is om welke bijzondere “handelingen”hier in Birkhoven  Zorggoed het ging.

handige handen (1)Nadat een aantal bewoners zijn aangeschoven aan de diverse tafels, wordt een en ander duidelijk. Het knip en plakwerk is aangemerkt als tafel alwaar de bewoners zelf hun eigen kerstkaart kunnen maken met behulp van diverse “dames”van de Vakschool. Na hier en daar stevig knippen, verschijnen de eerste vormen van kerstbomen op en in papier. Persoonlijke boodschappen worden ingevuld. Er wordt geplakt en gevouwen. Handige handen helpen de mensen die daar moeite mee hebben.

handige handen (16)Een buitenbeentje maar toch eerder in de “tijd”, is de inpaktafel van de goed Heiligman. Met verschillende soorten dozen/ doosjes en dergelijk materiaal worden in een vlot tempo meerdere  suprise achtige pakjes gefabriceerd. De inhoud bleef tot op heden nog onbekend, maar de stapel ingepakte cadeau’s steeg gestaag.

De grootse aandacht ging echter uit naar de handige handen, die de handen van de ander onder handen namen. De oudere gasten legden hun verweerde en soms rimpelige handen gedwee over de klaar gelegde steuntjes. Volleerde stylistes gingen hierna aan de slag met het verzorgen van de nagels..Een warmbadje vooraf, schuren, vijlen, slijpen en drogen.handige handen (41)

Daarna een onderlaag aanbrengend. Weer blazen en drogen waarna de definitieve laklaag werd aangebracht. Voor de een was dit een felrode kleur en de ander een gematigde grijze tint.. De aanwezige gasten ondergingen deze “upgrade”van de handen met tevredenheid.
Dit alles werd handige handen (34)gadegeslagen door de mentoren van de studentes. Uit de gezichtsuitdrukking op te maken, was men zeer tevreden over alle gedane “hand”arbeid.

Anne Sloothaak, hier over. ” Wij hebben met 18 studentes van de vakcollege hier een mooi resultaat geboekt. Buiten het feit dat het erg gezellig en druk was, zijn er mooie dingen tot stand gekomen.”DSC_2357

Verslag Karel van Rooy

Fotoreportage / Mimoun Jeugd Persbureau.

Karel van Rooy

Klik hier voor foto’s