P5302801Welkom

Dit keer buiten alleen verwelkomt bij café De Gooijer door muziek, de rokers die voorheen buiten stonden hebben een eigen ruimte binnen gekregen. Het was zaterdagavond 30 mei en buiten was het fris. De muziekkanten van de “Originalstimmungsmacher” bespeelden enthousiast hun de harmonica’s zo werd al vernomen tijdens het vastzetten van het vervoermiddel. Petra heette de bezoekers welkom en wees op de, smakelijk uitziende, broodjes en braadworsten. Er was een gezellige hoeveelheid mensen en dat bood mogelijkheid om te dansen. De mannen van de band traden op in Lederhöse, en zo was de mening onder de vrouwelijke aanwezigen: dat zag er goed uit! Het model van de kuiten deed vermoeden dat de mannen behalve muziek maken ook regelmatig fietsen. Al ging het om wat ze ten gehore brachten, “het uitzicht” kan sommige muziek toch echt wel net even leuker maken.

GezelligP5302798

De sfeer was gezellig, er werd veel gelachen, gepraat en door enkele alleen maar geluisterd. De band moest tussendoor ook even pauze om de vocht hoeveelheid op peil te brengen. Drinken en Harmonica spelen gaat nu eenmaal lastig samen. Nadat de vocht hoeveelheid door afvoer en of aanvoer weer op peil was, bespeelden ze weer hun vrolijke Steirische Harmonica’s. Na het eerste nummer volgde een aankondiging: “gisteravond nog in de Dome, nu hier. Mag ik een warm ontvangst voor DJ Ötzi alstublieft?!”

P5302812De grappenmakers

DJ Ötzi, was een van de bandleden die zich had uitgedost en in de zo van DJ Ötzi “bekende” blauwe bodywarmer op kwam. De moderne muzikale “Oostenrijkse” liedjes kwamen aan bod, meer in het kader van “Anton aus Tirol” meezingen werd daarmee een goede optie, die ook benut werd. De beentjes kwamen van de vloer, en de Hände hoch! Tussendoor maakten de niet-dansende bezoekers gebruik van de mogelijkheid om een broodje met braadworst te eten. Na het leuke en bijzonder optreden van de look-a-like DJ Ötzi zat de stemming er goed in. Onder de klanken van de Harmonica’s ging menige bezoeker op voor de tweede ronde brood met braadworst, want het smaakte naar meer.  

Verslag en foto’s: Ngie