CSC_9666Halloween wordt steeds meer populairder onder de Nederlandse bevolking. Gewend zijn we aan Sint Maarten, waar op 11 november de kinderen langs de deur komen en zingen dat de koeien een staart hebben. In de hoop dat dit met snoep beloond wordt. Halloween echter is een heel ander feestje. Heksen die op bezemstelen door de lucht scheren. Pompoenen die in rare gezichten veranderen. Bloederige gezichten van “vampiers”. Met die ene brandende vraag Tick Or Treat. Zeg maar het vroegers Heitjes voor een Karweitjes van de padvinders.

Dus om van enge verwensingen, plagerijen en dergelijke af te komen, koop je het af met bakken snoep.

Halloween stamt eigenlijk af van de Kelten, die op de vooravond van Allerheiligen ( 1 november) het oogstfeest hielden, maar dit terzijde.

De speeltuin rivierenwijk had ook dit jaar een groots Halloween georganiseerd en op 29 oktober konden al veel kinderen hun “outfit” maken in de speeltuin.

CSC_9667Vrijdag 31 oktober was het tussen 18.30 en 18.45, een heen en weer gevlieg van alle bezems. Het scheelt wel een hoop parkeerplaatsen, maar het fietsenhok stond vol met de diverse modelletjes bezems. Vanuit het binnenste van het gebouw klonken diepe dreunen en ritmische muziek. Binnen was er een ware explosie van heksen, dracula’s, mummies, vampiers  en andere bloeddorstig uitgedoste en geschminkte kinderen. Een aantal papa’s en mamma’s probeerden hun kroost in deze prachtige sfeer nog te herkennen.

Marnix die voor deze gelegenheid zijn eigen gezicht op had, draaide als volwaardig D ‘j de nodige “enge”nummers, afgewisseld met populaire kinderliedjes. Het was druk . Ik durf hier geen getal weer te geven maar als ik 60 a 70  kinderen zeg, zit ik er niet ver naast. En allemaal verkleed. Een waar Halloween feest.

Er moet naar de aanloop van dit festijn hard gewerkt zijn aan de diverse tenu’s, kleding en uitstraling van de kinderen. Het zag er daadwerkelijk bij sommige angst aanwekkend “echt”uit.

Voor de meeste leuke outfit had de organisatie twee prijsjes geregeld. 1 voor de jongens ( dat werd tijgertje) en 1 voor de meisjes.( ik waag me niet aan de omschrijving) . Zie hiervoor de fotoreportage.

CSC_9674En probeer je eigen heksje rond 19.30-19.45 maar weer eens op die bezemsteel te krijgen richting huis. Maar dat lukte uiteindelijk wel.

In ieder geval, toen de startbaan weer leeg was, verschenen de gevorderde bezemfladderaars. De oudere jeugd nam bezit van de speeltuin. De muziek paste zich ook hierop aan. Het discogehalte steeg dan ook met de minuut. Alhoewel wat minder druk dan bij de jongere uitvoering daarvoor, was het ook hier genoeg om de zaal gevuld te krijgen. En eigenlijk een beetje tegen de verwachting in, was ook hier de oudere jeugd deels verkleed en/of voorzien van de nodige ritssluitingen in je hoofd, benen of armen. Bloederige Schmink zorgde voor het Halloween effect.

Dat in deze leeftijdsgroep 8-15 jaar verschillen tussen meiden en jongens duidelijk worden is redelijk goed te merken. Twee kampen in de tent. Jongens links, meiden rechts en soms werd het territorium van de een overschreden. Maar gelukkig heeft er geen  vampier gebeten. Hoort een beetje bij de leeftijd. En bij Halloween hoort het er bij dat je elkaar laat schrikken met de outfit. Nou dat is gelukt.

halloween 8  (7)Er waren best zeer “enge”creaties te zien, zoals bij Lora en Anna, beiden getooid met een forse ritssluiting over de gezichten. Zij vielen dan ook in de categorie 1e prijs. Bij de jongens was de eer weggelegd voor Wikji  (zie foto’s).

Tegen 22.00 uur veegden de nieuwe bezems weer schoon en vloog iedereen weer huiswaarts. Hopelijk slaapt iedereen weer rustig.

 

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Fotoreportage. Jongste         Diapresentatie. Jongste

Fotoreportage ouderen          Diapresentatie ouderen