Speeltuin Rivierenwijk 27 oktober 2018. Zoals eerder is aangegeven heeft het Halloween-virus zich verspreid over Nederland en dus ook het Soesterkwartier. Op meerdere plaatsen wordt dit weekeind “Halloween” met menig angstig moment, gevierd.

Na een succesvolle avond in de andere Speeltuin, was traditie getrouw de Speeltuin Rivierenwijk ook het toevluchtsoord voor alle “geestrijke”verschijningen . Van oudsher, heeft de Speeltuin Rivierenwijk een grote ranking op het gebied van “heksen, trollen en dracula’s”. Met een hoog “bezem”gehalte voor de vliegende “Mary Poppins”.

 

Rond de klok, van 16.00 uur ( of zouden mensen de klok al terug hebben gezet) was alles in gereedheid gebracht voor de komst van alle mythische figuren . Maar zoals altijd, het kwam goed. De leeftijd van de “Halloween” toneelspelertjes was van dien aard, dat eerst een middag dutje werd gedaan, dan de metamorfose van schmink en aankleding en de route naar de plek des onheils maken.

En het is natuurlijk spannend om je opwachting te maken, als je verkleed als heks, of madam butterfly binnenkomt.  En soms, doordat er tweelingen waren, dus dubbel, hetgeen weer een aardige binnenkomer was.

De vraag is dan wel, bestaat er zo iets als “Halloween”muziek. Maar voor de kleintjes was het duidelijk dat de muziek keuze ook te maken had met “herkenning”van de nummers. Zo kwam het voor dat alle “enge”creaties, danste op K3 niveau, wat op zich dan ook weer lekker was. Het doel moet immers zijn, het plezier voor de kleine heksen en aanverwante uitbeeldingen.

 

Al met al werd het toch een dolle boel. Niet overmatig druk en dus redelijk genoegd ruimte om al je capriolen aan de ander te showen. En ach, als je het binnen niet helemaal je ding is, ga je toch gewoon in de speeltuin “heksen”. Zo werd het een groot feestterrein en werd het even met de “bezem”vegen om alles weer binnen te krijgen.

 

En bij een Halloween party is het gebruikelijk, dat er een jury oordeelt over de transformatie van de kinderen. Bij de “mannen”werd het een dubbel. De tweeling, gehuld in een geraamte pakje kregen een grote prijs. Bij de vrouwelijke tegenhanger, was de uitstraling van een “enge” scary girl de gelukkige winnaar van een mega grote creative doos.

Na wat zakken chips/snoep en limonade, werd het om 17.30 weer tijd, met de bezems huiswaarts te fladderen.

De zaal werd weer in gereedheid gebracht voor de ouderen pubers uit het Sk, die rond 19.oo uur, hun opwachting maken. Een aantal pubers waagden de gok. Schminken voor deze groep is wat curieus, maar een masker dragen en/of een hoed cq muts is nog wel een alternatief. De aanwezigen konden zich in ieder geval goed uitleven op de muzikale

“Beat”

Alhoewel Halloween woensdag 31 oktober pas een feit is, zijn de eerste uitvoeringen in het Soesterkwartier al weer voorbij.

Uw verslaggever kijkt altijd uit naar deze dagen, daar het portretteren van al deze creaties, mooie plaatjes opleveren.

 

Karel van Rooy

foto,s klik hier