CSC_0103Geen ontkomen meer aan. Soesterkwartier en daarbuiten is in de ban van Halloween. In andere landen gaat  men nog langs de deur met de boodschap ” Trick of Treat” hetgeen eigenlijk gewoon afpersing is van snoepgoed. Immers als de bewoner niets geeft, zal het spook of geest aan de deur hem/haar  “bezweren”of “betoveren” en komt er onheil op dat adres. Dus snoep geven om het af te kopen. In deze contreien zijn we nog niet zo ver met het betoveren aan de deur. Wel dat, met name de kinderen zich in een andere gedaante hullen en nu ook dus worden er volwassene gesignaleerd , zittend op een bezem en hard roepend  ” broem broem”

CSC_0102Na de spookachtige sferen van de omgeving Dollardstraat en de daar gehuisveste Speeltuin, waar zich vele zombies, heksen, trollen en andere geesten manifesteerden, is de vraag gerezen waar komen al deze “spoken? vandaan.  De mogelijke broedplaats van jonge tot zeer jonge spookjes is gevonden.( er werden ook ouderen, gerenommeerde “geesten”aangetroffen). DSC_0040De laatste tijd viel het de redactie op, dat er steeds voor op de parkeerplaats van de Superfun, diverse ambtenaren aan het controleren waren. De vraag was dan ook, of er gecontroleerd werd op spoken en dergelijke en wat herbergt de Superfun dan wel binnen.

DIe vraag is inmiddels beantwoord door het redactie bezoek aan de Superfun tijdens hun viering van Halloween. Het mag duidelijk zijn, de bron van alle spookjes en geesten, trollen en heksen is daar.

CSC_0099Te beginnen bij binnenkomst waar een bebloede Dracula achtige receptionist je binnen laat en je gelijk doorverwijst naar een soort Kerkhof waar je op de foto kan met “Eucalipta”. Om op die manier nog te kunnen bewijzen wie je was bij binnenkomst.

Het geheel van de aankleding in de Superfun ademde een “gezellig maar griezelige sfeer uit. Er was veel aan de beeldvorming gedaan en bij elke discipline binnen de Superfun was er een aankleding en uitstraling van Halloween. Mogelijkerwijs had het personeel zich ook gehuld in “heksen”outfit.. Met de aantekening dat sommige toch tot de tanden gewapend waren met een hakbijl of zeis. De fantasie was hier een fraaie uitmonstering geworden.

PA300079In een der bovenzalen werd met het thema Halloween een “laser”gevecht gehouden. In een met schuttingen gebouwd parkoers werd heftig geschoten met rode en blauwe laserstralen.Hetgeen echter niet zo bevorderlijk is voor de censors van de camera.

De andere standaard activiteiten in de Superfun draaiden gewoon door. Het bowlen en trampolinespringen werd dan wel vergezeld door Heksen en spookachtige wezens. Het had wel wat.  De nabij de bar gehuisveste tafel met hapjes, kreeg niet die belangstelling die men had verwacht. Mogelijk door de losliggende ledematen van diverse pluimage .

DSC_0056Superfun heeft een leuke Halloween uitstraling gemaakt en de verklede en geschminkte mensen zien er angstaanjagend “echt” uit. Of zou dat zou horen.?

Zaterdagavond 31 oktober is er een nieuwe kans om “betoverd”te worden.

 

Verslag Karel van Rooy

Fotoreportage Karel/Ngie.DSC_0084