Grote brand NOACK terrein Soesterweg

//Grote brand NOACK terrein Soesterweg

Grote brand NOACK terrein Soesterweg

Soesterkwartier 3 november 2017. Aan het eind van de avond, rond middernacht is brand ontdekt in de voormalige vleesfabriek Noack op de Soesterweg.

Meerdere blusvoertuigen zijn inmiddels ingezet en de brand is opgeschaald naar een hoger niveau. 10 tallen voertuigen proberen de “grote”brand te bestrijden. De Soesterweg is voor een groot deel afgezet.

Naar verluid is de brand aan de achterzijde van de Noac begonnen en breid deze nog steeds uit naar de voorzijde richting Soesterweg.

Het enorm pand  was tot juni dit jaar het domein van Kunstenaars, maar moesten vanwege sloop en risico’s het pand uit.

Het hekwerk naast de ingang vertoonde nog enige gaten. Naast het gebruik van het gebouw, werd het terrein voorheen gebruikt voor autoverkoop van gebruikte voertuigen en/of onderdelen.

Nu, 4 november 00.44 uur is de brand nog niet onder controle. Hulp van omliggende brandweerkorpsen is ingezet.

Foto’s Nel Groenendijk.

Verslag Karel van Rooy.

 

Door |2017-11-04T01:49:09+00:00zaterdag, 4 november 2017 |2 Reacties

2 Comments

 1. W.Vos 8 november 2017 om 08:41 - Antwoorden

  Laten mensen die woonden in de windrichting hu n tuinen heel goed doorzoeken op asbeststukken en-vlokken. Niet aanraken! Zeer gevaarlijk. Foto nemen en opsturen naar gemeente als melding.

  • Redactie++ 8 november 2017 om 08:49 - Antwoorden

   Zover ons bekend, zal de gemeente zelf onderzoek doen in de tuinen, of heeft dat al gedaan. Mocht U het vermoeden hebben en U zat in de windstroom van de rook/roet, dat er asbest in Uw tuin ligt, bel dan de gemeente. Op de website staat een artikel over Asbest.
   http://www.soesterkwartier.info/40361

Geef een reactie