dsc_1861Woensdagmiddag 16 november, even na 12.00u bij de Monseigneur Blom Stichting aan de Barchman Wuytierslaan 55 stonden alle spulletjes uitgestald.

Een volle tafel met glaswerk, een tafel met veel serviesgoed en allerhande beeldjes, werd bemand door Ginny “Heb je even voor mij” Wierenga.

In de gang een tafel met fraaie schilderijen en aquarellen.

dsc_1869Een klein stukje verderop was er een keur aan rozenkransen en crucifix’s maar ook een wijwaterbakje of andere religieuze stukjes werden te koop aan geboden.

Even verderop  in een van de zalen aan de linkerkant van de gang, waren allerlei handwerk creaties in de aanbieding. Ook voor boeken, CD’s, puzzels en spelletjes waren tafels ingericht.

En weer terug in de gang, even oversteken naar de gemeenschappelijke ruimte/ eetzaal alwaar ook allerlei creatieve spullen aan de ene kant, en aan de andere kant de verschillende kerst/ december spullen. Alles klaar voor de Bazaar.

dsc_1886Een kleine 2 uur later, waren de eerste bezoekers al druk bezig hun slag te slaan, al gebeurde dat gelukkig wel vreedzaam. De eerste cadeau-pakjes met lot werden verkocht, en alle gehaakte cactussen werden direct verkocht. Op dit laatste was niet gerekend en daarmee ontbrak het bordje: “uitverkocht”. De maakster ziet zich genoodzaakt om deze wintermaanden flink door te haken om te zorgen voor een nieuwe en mogelijk grotere voorraad cactussen.

dsc_1904Al snel vielen de eerste lege plekken op de tafels te zien, de verkoop ging goed.

Het bleef dan ook een komen en gaan van mensen. De Kunstschilder Frans van de Klok ging verder met z’n aquarel af en toe onderbrekend om een toelichting te geven op z’n werk. De boom staat voor de samenleving, de blaadjes bevatten gedachten daarbij.

Bij de kerstspullen werd duidelijk dat de Stichting verre van wereldvreemd is, de kerstman stond tussen de Engel en de dsc_1921Kerststal. In ver-andere-nde tijden zou dat waarschijnlijk een “doodzonde” zijn. De hele Bazaar bleek niets wereld-vreemds te hebben, behalve misschien de uitzonderlijk kleine prijsjes waardoor het ook voor mensen met een hele kleine portemonnee leuk kopen was.

Later in de middag zouden de lootjes getrokken worden van de 1 euro-cadeautjes, en kreeg het Rad van avontuur nog een paar draaien.

dsc_1917De hartelijke sfeer, de koffie, de prijzen en de aankleding maakten het gezellig en sfeervol. Men kan dan ook terug kijken op een geslaagde Bazaar.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk