unnamed (16)De dierverzorgers weten het zeker: het zebraveulen dat vorige week voor de ogen van bezoekers werd geboren op de savanne is een mannetje. ‘‘Na een uurtje stond het jong stevig op zijn hoeven en liep hij vrolijk met zijn moeder mee’’, vertelt bioloog Raymond van der Meer. ‘‘Het jong is kerngezond en na het onderzoek kunnen wij met zekerheid zeggen dat het een hengstje is.’’ 

De bezoekers die vanaf hun fietsbootje het jong geboren zagen worden, hadden echt een streepje voor: zij zaten er met hun neus bovenop toen het kleintje ter wereld kwam. In DierenPark Amersfoort leven vier volwassen zebra’s en het veulen James dat vorig jaar werd geboren. Grévy zebra’s zijn zwaar bedreigd in het wild en ook in dierenparken komt dit soort zebra’s niet veel voor. De draagtijd van een zebra is dertien maanden.

Het park roept iedereen op een leuke naam te verzinnen voor het nieuwe gestreepte kereltje. ‘‘Het moet wel een beetje een stoere naam zijn en passen bij die van zijn halfbroer James’’, zegt de bioloog. Via de Facebook-pagina van het park kunnen suggesties worden gedaan. De dierverzorgers zullen dan volgende week een naam kiezen voor het jongste mannetje van DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/3HhDqaRGSWM