eemhuis (2)In de Bibliotheek Eemland wordt regelmatig, onder begeleiding van een docent van het ROC, de internetcursus “Klik & Tik” gegeven. Op maandag 4 januari start er weer een nieuwe groep waar u zich nu voor kunt aanmelden! Met deze cursus verbetert u uw kennis van het Nederlands en leert u ook met de computer werken. De gratis cursus vindt plaats op twaalf maandagen van 13.30 -15.30 uur in de Bibliotheek het Eemhuis. 

Heb u moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet. 

De Bibliotheek Eemland helpt u uw weg te vinden op Internet met de cursus “Klik & Tik”. Deze cursus helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. U leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe u bestanden kunt ‘downloaden’.
“Klik & Tik” is een oefenprogramma wat u thuis kunt doen. Via filmpjes bekijkt u de eenvoudige uitleg en daarna kun je aan de slag met praktische oefeningen. Maar u kunt de cursus ook onder begeleiding van Bibliotheekmedewerkers in de Bibliotheek volgen. 

Klik & Tik bestaat uit drie delen:
• De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
• Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
• Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)
Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl.
De gratis cursus vindt plaats op de vierde etage in het medialokaal. Opwww.bibliotheekeemland vindt u het aanmeldformulier, wat gemaild kan worden naaraanmeldpunt@rocmn.nl. U kunt u ook telefonisch aanmelden via het aanmeldpunt (030) 754 40 04. Let op: maximaal 12 deelnemers per keer, dus geef u snel op!