P6032980Woensdag middag 3 juni, een drukte van belang aan de Dollardstraat, ter hoogte van het Cruyff Court. Het grasveld was voorzien van pionnen en doelen, het had er minstens de schijn van dat het eerder op de dag als oefenterrein, of misschien zelfs als toernooiveld was gebruikt. Een luchtig springkussen lag even voor het Cruyff Court, en werd dankbaar gebruikt. Het mobiele terras was op de locatie met koffie en thee. Maar het belangrijkste was dat er heel veel kinderen waren. De Tap, waar het hele feestje voor georganiseerd was, deed van meet af aan z’n werk, en leverde menigeen een volle fles koel helder water.

’s Ochtends deed de Tap het nog niet en werd van de zijde P6032967van het stadhuis besloten de opening van de tap af te blazen (gedacht werd kennelijk dat het niet op tijd ging lukken). Jammer wethouder Buijtelaar, dit is weer een gemiste kans. De kinderen misten geen enkele kans, zij tapten heel wat flessen vol. Met hele grote dank aan de mannen die zorgden dat het water uit de kraan kwam en de inzet en het organisatietalent(en) van SRO, Welzin en de Basisscholen; De Magneet, De Kubus en ’t Anker, en niet te vergeten de KinderWijkRaad!

P6033014Het hockeytoernooi eindigde met op de derde en tweede plaats een groep van de Magneet, en op de eerste plaats een groep van ’t Anker!  En zoals u op de foto’s kunt zien, er werd behoorlijk enthousiast gespeeld, onder behoorlijk grote belangstelling van mede scholieren, buurbewoners en ouders. Sommige van de aanwezigen zochten het hogerop, en gingen “tribune staan” kijken. Om het geheel nog enigszins een officieel tintje te geven, opende meester Tariq uiteindelijk de Tap! De Tapkraan kwam er met dank aan RSO en Postcodeloterij, waarvoor dank!

 Verslag en fotoverslag: Ngie