struinen in de tuinenDe inschrijfperiode voor het Amersfoortse cultuurfestival Struinen in de Tuinen gaat haar laatste maand in. De afgelopen maand heeft de organisatie al vele aanmeldingen mogen ontvangen maar de organisatie zegt zeker nog op zoek te zijn. Organisator Dirkjan van Oord: “We zijn zeker nog op zoek naar enkele tuinen! Vooral in de wijken Kruiskamp, Liendert, Rustenburg en Schuilenburg hopen we nog enkele aanmeldingen van enthousiastelingen te vinden.

Het Struinen in de Tuinen festival is de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot vaste prik op de culturele agenda van de stad Amersfoort. Organisator Dirkjan van Oord: “Twee jaar geleden hebben we Struinen in de Tuinen in het leven geroepen omdat vele deelnemers aangaven een zomerse variant van Gluren bij de Buren ook erg leuk te vinden”.

Dat bleek; afgelopen editie telde het festival een recordaantal van 81 deelnemende tuinen verspreidt door heel Amersfoort.

De derde editie van Struinen in de Tuinen vindt dit jaar plaats op zondag 22 juni 2014. Met Struinen in de Tuinen vult de organisatie minimaal 75 tuinen met artiesten van Amersfoortse komaf. Elke artiest speelt drie keer een sessie van circa 30 minuten en om het laagdrempelige karakter van het project te behouden zijn alle optredens gratis te bezoeken.

De organisatie is weer op zoek naar alle buitenlocaties die je maar kunt bedenken. Dirkjan van Oord: “Van dakterras tot binnentuin en van het dek van een boot tot een balkon, alles is wat ons betreft mogelijk”. Struinen in de Tuinen is ook nog op zoek naar artiesten die hun werk willen presenteren in de buitenlucht.

Ondanks het feit dat de inschrijvingen al zijn begonnen, is de organisatie ook op zoek naar partners die het project willen ondersteunen. Dirkjan van Oord: “Struinen in de Tuinen is en blijft gratis. Dit betekent dat het festival volledig afhankelijk is van sponsoren en vrijwillige bijdragen. De cirkel is helaas nog steeds niet rond, dus we staan open voor alle mogelijke initiatieven”.

Inschrijven voor Struinen in de Tuinen kan nog tot 7 mei 2014 via www.struinenindetuinen.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden om het project te ondersteunen.