CSC_3140Ook vanmiddag, zondag 7 augustus, was de verkeerstuin geopend voor de kleine en grote kinderen en hele grote kinderen.

Er was weer van alles te doen voor de kinderen, maar de belangstelling ging toch echt uit naar het skelteren. Jong en oud en daarbij opgeteld dat een aantal vaders en moeders ook weer een jeugdig gevoel hadden en ook flink mee trapten in de diverse skelters en driewielers of op de spoorbaan.DSC_3063

Zoals bekend, staat het voortbestaan van de verkeerstuin op de tocht. Immers het gehele terrein inclusief de gebouwen is momenteel een actief onderwerp. NS, gaat een deel van het emplacement verkopen en de afgelopen jaren zijn de nodige initiatieven genomen, voor de invulling van het terrein en gebouwen. Het Masterpan is door de gemeente aangenomen en wordt behandeld als het nieuwe bestemmingsplan Wagenwerkplaats. Het terrein zal deels bebouwd worden en de functionele bestemming van de gebouwen wordt herzien. Het is dus de vraag, of een nieuwe eigenaar/gebruiker de verkeerstuin zal handhaven, of wanneer NS het pand weer terug wil.

DSC_3115Het zal U niet ontgaan zijn, dat er bij diverse winkeliers handtekening-actie zijn, om dit te voorkomen. Ook is op internet een Petitie geopend. In totaal zijn er nu 524 handtekening bij winkeliers geplaatst en op internet is de petitie ruim 700 maal getekend. Hopelijk zal dit een positief resultaat opleveren en blijft de verkeerstuin bestaan.

DSC_3076Vandaag was het in ieder geval “gezellig”druk met veel kleine coureurs maar ook van die hele grote. En ach je even uitleven in een niet gemotoriseerd voertuig heeft ook wel weer wat. Of was er ruimte voor de eerste fietsles van de kleine.CSC_3138

Onder de bezoekers, bleek ook nog een een aankomende TV ster te zijn uit het Soesterkwartier, waarvan afzonderlijk een kennismaking’s verslagje wordt geplaatst.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.