pepernoot (29)Buurthuis de Nieuwe Sleutel was vanmiddag / avond weer het toneel van een steeds terugkerende activiteit georganiseerd door B.A.S. ( Buurtkerk Activiteiten Soesterkwartier).

Na 17.00 uur komen er op (normaal de laatste zaterdagavond van de maand) redelijk veel kinderen en ouders naar de Nieuwe Sleutel. Altijd is er een thema in de vorm van het samen maken en nuttigen van eten, zoals het bakken van pannenkoeken, cupcakes  etc. Of zoals nu het maken van Pepernoten. Kinderen kunnen diverse spelletjes doen en gelijk de inwendige mens versterken. De buurtkerk mag zich zeker de laatste tijd verheugen in ruime belangstelling voor dit gezellig samenzijn.

pepernoot (12)Vandaag zondag 29 november met nog meer mensen en jeugd aanwezig. In de keuken liggen op tafel allerlei donkere hoopjes deeg wat naar verluid uiteindelijk moet leiden naar pepernoten. Het buurthuis zelf heeft wel de uitstraling van een grote huiskamer. De tafels zijn allemaal bezet met kinderen die met spelletjes bezig zijn. Of nog een laatste poging doen een “zwartepiet muts” te maken.

Ook de aanwezige BAS mensen genieten duidelijk van de drukte.

Na enige tijd toch maar eens  op zoek gegaan naar de brouwsels van Pepernoten. Levi de Gooijer loopt met een glimlach met een bakje met gelijkende snoepwaar. Kruidnoten, zelf gebakken ( of uit een zakje).

Uit de oven komt ook een blad met reeds gebakken pepernoten, alhoewel die verdacht veel op kruidnoten lijken. Het mocht de pret niet drukken. Ook de grote schalen met diverse broodjes gaan in het rond.

pepernoot (14)De pieten mutsen gaan op, de groenten soep wordt uitgedeeld. Een tafereel van “Dickens” zou zo maar passen.

Na het eten mag de jeugd zich even uitleven in de grote zaal. Dat gaat op de Oeds Blok methode.  Gooi een aantal ballen in de zaal en je hebt gegarandeerd iedereen aan het hollen/ rennen / vliegen en weer opstaan. pepernoot (35)

De regen en storm trotserend, keren de tevreden kinderen ( en ouders) weer na 19.00 uur huiswaarts.

verslag Karel van Rooy

pepernoot (15)Foto impressie.