picknicktafel niet vuurbestendigMet enige verbazing, werd op de morgen van 1 mei j.l. een zeer vreemde situatie geconstateerd. Omstreeks 07.10 uur, lopend over de wagenwerkplaats nabij de voormalige Lasloods en het braakliggend terrein er achter, een stuk  omgewoelde en aangeharkte  aarde.

Een vreemde aanblik tussen de wilde omgeving. Waarbij de volgende mogelijkheden  opborrelden; Mogelijk is er al een begin gemaakt met het slaan van piketpaaltjes voor het Soesterhof, maar dan wordt het wel wat klein. Of is men bezig met het delven van grondstoffen, zoals Cadmium, Lood, Chloor, Diesel en andere aromatische stoffen?

Het kon natuurlijk ook een soort grote kuil zijn om “iets” groots te laten verdwijnen. Nee, toch maar het  idee omarmd van de aanleg van een Moestuin in het kader van Stadslandbouw van het Groene Spoor.

Mocht dat het niet zijn, dan is er nog de optie voor de bloementuin voor de noodzakelijke Honing-makertjes. Alhoewel bijenkasten zijn er niet te zien.

De kans dat er gezocht is naar de V2 uit de Tweede Wereldoorlog is vrij klein, die ligt een heel stuk verder, aldus de verhalen.

Dan schiet het even door je heen, dat onze jongeren naar alle waarschijnlijkheid het hele terrein hebben opgeruimd en wat restanten daar hebben begraven. Of is er toch sprake van een hernieuwde impuls van  het project “het Wilde Westen”.

Wat het ook mag zijn. De levensverwachting mag niet erg groot worden geacht. Misschien dat iemand hier een antwoord op weet??

In ieder geval, is het de pas geplaatste Picknicktafel te heet geworden onder de poten, en daarmee is hij doelbewust vernield.