Flyer-FUN-Triatlon-2016Op woensdagavond 6 juli a.s. vindt de vijfde FUN-Triatlon plaats in Birkhoven.
Bij deze leuke, gezellige, korte triatlon-voor-alle-leeftijden zwem je in het (niet-verwarmde) 50 m buitenbad van het Bosbad. Je fietst over verharde wegen door het bosgebied die verkeersarm zijn en je loopt over de bospaden rondom het Bosbad. Finishen doe je op het grasveld voor het clubgebouw van AV Triathlon.

Iedereen, van jong tot oud, die wel eens een triatlon zou willen doen maar denkt dat dat eigenlijk veel te zwaar is, wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Want echt, iedereen kan de FUN-Triatlon volbrengen.
Trouwens, ook voor doorgewinterde triatleten kan deze korte wedstrijd een uitdaging zijn. Zie het als een leuke afwisseling in de training of een mooie mogelijkheid om de wissels nog eens extra te oefenen.

Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 12 jaar met hun wedstrijd over 100m zwemmen, 3 km fietsen en 1 km hardlopen.
Een half uur later, om 19.30 uur, start de teamrelay, een wedstrijd voor iedereen van 13 jaar en ouder. Een team bestaat uit drie personen. Teamlid 1 start met 200m zwemmen, gaat daarna 5 km fietsen en loopt tot slot 1 km hard. Aan de rand van het zwembad tikt hij (of zij) teamlid nummer 2 aan die dan begint aan zijn of haar triatlon over dezelfde afstanden. Tot slot mag teamlid 3 starten en de triatlon afleggen. Zodra het derde teamlid over de finish komt wordt de eindtijd van het team genoteerd.
Het samenstellen van een team is geheel vrij; jong, oud, man, vrouw, snel, iets minder snel of helemaal niet snel, alle combinaties zijn mogelijk. Het belangrijkste is dat je FUN hebt in het samen volbrengen van een triatlon.

Zwemstart jeugd
Inschrijven

Inschrijven kan alleen via voorinschrijving tot en met zondag 4 juli via het inschrijfformulier
Om de laagdrempeligheid van de wedstrijd te vergroten houden we de kosten zo laag mogelijk: 3 euro per deelnemer (dus 9 euro voor een team).

Om alvast rekening mee te houden:

  • Deelname geschiedt geheel op eigen risico.
  • Betaling van het inschrijfgeld is contant en alleen op de dag van de wedstrijd.
  • Tijdens het fietsonderdeel is het dragen van een fietshelm verplicht. Heb je zelf geen fietshelm? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Dan kunnen we kijken of we iets voor je kunnen regelen.
  • Zwem je in een zwembroek, badpak of bikini? Denk er dan aan dat je na het zwemmen een t-shirt of iets dergelijks aantrekt zodat je niet alleen in je zwembroek, badpak of bikini op de fiets zit.
  • Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar Emelie (secretariaat).

Tot woensdag 6 juli!

Sportieve groet,
Organisatie FUN Triatlon

Red.KvR