artganzaAl voor het 10e jaar wordt de Talentscout van Nederland georganiseerd door ArteGanza. Elk jaar weer een stapje groter en professioneler. Het Pop en Cultureel Podium van Amersfoort Fluor ontvangt dit jaar de voorrondes op hun Café podium en de Finale in de grande zaal op de Main Stage. Deelnemers kunnen zich inschrijven op één van de drie voorrondes. Jury en publiek kiezen de deelnemers die door gaan naar de Grande Finale. Inschrijven kan tot 12 juni.

Het project Talentscout is door ArteGanza in het leven geroepen om lokaal, regionaal en nationale talenten te ontdekken voor de “ArteGanza Talentscout”-programma‘s en het “ArteGanza Festival Worldmusic”. Door mee te doen krijgt jong, nieuw of onbekend talent een kans binnen een programma op te treden naast bekende of internationale artiesten. Extra aandacht naast de pop, rock en klassieke muziek, is er voor authentieke muziek of mengvormen van moderne muziek en muziek uit de oorsprong landen van de jongeren, hun ouders of hun voorouders. Door de verschillen tussen mensen te waarderen en te accepteren, blijkt de kloof tussen mensen juist te worden verkleind.

Een jury van professionele muzikanten, programmeurs muziekrecensenten en docenten selecteert per ronde drie finalisten. De winnaars krijgen niet alleen de mogelijkheid om op te treden, maar laten het publiek zien, dat professionalisering binnen bereik ligt als je talent hebt.

ArteGanza gaat dit evenement samen met Cultureel podium FLUOR organiseren, een plaats waar cultuur explodeert in audio en visuele kunst. Een plek waar de omgeving je even op een andere plek zet door muziek, beeld, smaken en geuren op je los te laten.

Een plek waar nieuwe culturele geschiedenis geschreven moet… en gaat worden…

Data  voorrondes,  Zondag middag 12, 19 en 26 juni. Grande Finale,  Zaterdag avond 02 juli.

Uit deze poel van artiesten zal een zondagmiddag programmering opgezet worden om in een professionele setting blijvend je geluid te kunnen laten horen in FLUOR Café. Het is de bedoeling hier een paar acts langere speeltijd te geven. Het is de bedoeling dat dit met camera’s en digi recorders geregistreerd word zodat je

act professioneel vastgelegd wordt. Een mooie kans om je media materiaal uit te bouwen. Ook zijn er fotografen bij aanwezig en proberen wij media uit te lokken hier aandacht aan te schenken.

Houd voor de laatste informatie de website en Facebook van de Talentscout in de gaten, talentscoutamersfoort.nl

facebook.com/arteganza.amersfoort

Bernard van Gellekom

Projectleider Talentscout