unnamed (1)Ferdinand Schulte heeft zich op zaterdag 2 mei gekwalificeerd voor het Lotto NK Boulderen 2015 wat op 23 mei plaats vindt in Delft. De 37-jarige Amersfoorter pakte het brons tijdens de vierde en laatste NKBV Nationale Boulder Competitiewedstrijd in Amsterdam. Bij de tweede competitiewedstrijd wist hij al een vierde plaats tebehalen. Met deze twee resultaten veroverde hij een 10e plaats in de eindstand van de competitie. Hiermee zit hij bij de top 12 van Nederland die uitgenodigd wordt voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Ferdinand is trainer en routebouwer bij Kei Boulderhal Amersfoort, wat eind vorig jaar de deuren opende op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Hij werd Nederlands Kampioen Boulderen in 2006 en klom internationale wedstrijden met het Nederlands Team. Zijn beste internationale resultaat is een 17e plaats bij de World Cup Boulderen in Eindhoven in 2009. Bij het NK Boulderen in 2014 werd hij derde.

unnamedHGBij de sportklim discipline boulderen worden korte routes geklommen op wanden van ongeveer 3,5 meter hoog. Dit gebeurd boven een dikke valmat, waardoor touwzekering niet nodig is. Bij wedstrijden gaat het er om wie zoveel mogelijk van de extreem moeilijke wedstrijdroutes klimt, in zo min mogelijk pogingen.

Het Lotto NK Boulderen 2015 wordt op 23 mei live uitgezonden op internet via http://nkboulder.nkbv.nl

Red: kvr

_______________________