Fenix uit de as herrezen . De Salon heeft zijn nieuwe opening en nieuwe naam.

Soesterkwartier 14 augustus 2014, de Noordewierweg is deels afgesloten door brandweerauto’s. een felle en korte brand maakt een einde aan de droom van Patricia van Nimwegen. Haar schoonheidssalon wordt deels ernstig beschadigd door brand.

De weken erna vindt er een metamorfose plaats en wordt “De Salon”als een Feniks herrezen en heropend. Voor een tweede keer.

 

Deze inmiddels ouder geworden verslaggever van de Wijkwebsite deed samen met collega Nel Hazelaar een uitgebreid interview en fotoreportage. ( bijgevoegd ).

https://photos.app.goo.gl/sqnoT8MB6QWPkc8u9

Patricia floreerde in haar schoonheidssalon en kreeg een uitgebreide klantenkring. Mede door haar medische opleiding in haar vakgebied kon zij correcties aan het gezicht bij klanten, behandelen.

18 jaar later , we schrijven mei 2021 ontvang ik een kort maar heftig berichtje.

“Hey Karel kun je nog een keer “De Salon”openen. De `18 jaar zijn niet zomaar voorbijgegaan. 

Er volgt een korte uitwisseling plaats waarbij er zich een tweede catastrofe uit rolde.

Vereerd door haar verzoek en overleg met de Wijkwebsite, besluit ik in te gaan op haar verzoek.

Gedurende een lange week, spreek ik Patricia een aantal keren, na afspraak en zonder. De eens “wit” getinte “Salon” oogt donker. Muren zijn donker maar wel heel strak afgewerkt. Spiegels vind je er niet meer. Ze kiest haar woorden eerst voorzichtig en naar mate het gesprek vordert , ontstaat een beeld van een jonge ambitieuze onderneemster, die  18 jaar lang gevochten heeft. Tot de bodem was bereikt. Het is aan haar wilskracht en lef, te danken dat er tegenover me nog een onderneemster zit die voor een derde keer haar zaak opbouwt, met een nieuwe formule.

Patricia:

“Na de opening in 2003 liep alles op rolletjes. De zaak draaide goed en mijn klantenbestand groeide gestaag. Voor ons  interview in 2014 had ik al medische klachten en ik bleek een auto-immuunziekte te hebben,  wie wat waar, had ik geen besef van. Moe of niet, de zaak moest door draaien. De periode daarna ben ik me onder meer gaan toeleggen op wenkbrauw pigmentatie en aanverwante cosmetische behandeling.

Helaas nam de sluimerende ziekte het van mij over. Ik deelde mijn salon met onderverhuurders. Het ziekte beeld werd dusdanig ernstig dat ik niet meer kon functioneren en ik niet meer in de zaak kon werken. Om kort te zijn functioneerde er niet veel meer. Medisch en geestelijk raakte ik uitgeput. Een spoedopname in het Meander gaf in geen duidelijkheid. Organen waren uitgevallen of aangetast. De bakken medicijnen daarna waren ook geen makkelijke periode,

Daar in “de Salon” werd verteld dat ik waarschijnlijk niet meer terug zou keren, verdween mijn klantenbestand als sneeuw voor de zon.

Na een revalidatie periode bereikte ik uiteindelijk de  bodem. Mentaal gesterkt door mijn omgeving ben ik gaan studeren en heb mijn rechtenstudie gedaan aan de Universiteit, Ook de navolgende studies en diploma’s voor zover ik niet had, heb ik gehaald,

[Permanente make-up, litteken pigmentaties, tepelhof pigmentatie (voor o.a. Vrouwen wie een amputatie hebben moeten ondergaan)
ultra natural scalp pigmentation en tattoo art.
Ik ben me 11 jaar geleden gaan specialiseren in veel verschillende technieken PMU (permanente make-up) en tattoo art,  opgeleid en begonnen en wil me totaal daar op richten.]
De stoute schoenen aantrekkend, zijn mijn onderhuurders, mede door de Corona maatregelen, uit de zaak gegaan. Ik heb drastisch het stuur omgegooid en de zaak zelfstandig verbouwd, aangepast en geverfd . Daarnaast bleek ik een goed artistiek talent te hebben voor tekenen.
Dit alles heeft er toe geleid dat ik met enige trots kan verklappen dat “De Salon” onder een andere naam op woensdag 2 juni 2021 om 15.00 uur, opnieuw wordt geopend, naar verluid door Wethouder Astrid Janssen of diens vervangster.
De Corona maatregelen zullen nog van kracht zijn.
Mocht U even een kijkje willen nemen voor of na 15.00 uur, denk daar dus aan.”
Patrica van Nimwegen

Salon  tijdens verbouwing.

https://photos.app.goo.gl/FTyiGpSADsxbjDxb7

 

Een vervolg reportage zal plaats vinden na de opening van 2 juni 2021

Karel van Rooy