DSC_3663Woensdag 7 september, was het al snel druk rond de Emmauskerk op de Noordewierweg. De huis-aan-huis aangekondigde feestelijke opening van de huiskamer Bij Bosshardt, had duidelijk de belangstelling van de wijk en haar bewoners. Op de Parkeerplaats die omgetoverd was tot terras stonden de tafels, stoelen en hangtafels klaar voor de eerste bezoekers.

CSC_3763Terwijl er binnen heel veel ballonnen hingen te wachten om boven het plafond uit te mogen “varen”, verzamelden zich buiten steeds meer mensen in afwachting van het officiële openingsmoment. Maar eerst was er nog een oefen momentje van Kristel en Frank om te zorgen dat het later zou klinken als een klok. De sfeer was, misschien mede dankzij het mooie weer, heel goed. De koffie en thee werd klaargezet.

CSC_3769Ondertussen werden de aanwezige kinderen vermaakt door een zeer flexibele poppenkast. Ook de aanwezige ouders en/of opa’s en oma’s genoten van de voorstelling. In de hal hingen de ballonnen in afwachting om uit te mogen stijgen boven plafond hoogte.

Toen het publiek steeds meer werd, en het tijdstip richting 11.30 u ging, werden de ballonnen uitgedeeld aan de bezoekers met de vraag om die vast te houden tot het moment van de officiële opening daar was om ze dan op te laten gaan. Een enkele steeg per ongeluk eerder boven “plafond hoogte”, en koos het luchtruim.

Om even na 11.30u nam Kristel het vooraf-woord en kondigde de Majoor van Het Leger des Heils aan. Hij vertelde hoe mooi hij het vond dat juist in het Soesterkwartier, ooit een elite wijk aan de rand van de stad, een Bij Bosshardt huiskamer geopend werd. De eerste in Amersfoort, de zoveelste in het land die duidelijk een doel hebben; een luisterend oor bieden in een hartverwarmende omgeving. Iedereen is welkom!

Vervolgens kreeg Simon het woord, een van de mensen van de Emmauskerk. Hij is blij met de komst van Bij Bosshardt, die eigenlijk te danken is aan Rinus, de man die vaak op het bankje voor de kerk te vinden is. Want Simon sprak hem regelmatig en kwam er zo achter dat een huiskamer in de buurt gemist werd. Rinus, wordt hierbij bedankt door de wijkbewoners die ook graag aanwaaien Bij Bosshardt.

DSC_3700Na de overhandiging van een mooi boeket bloemen, ging het woord naar de wethouder, Fleur Imming. Zij prees de activiteiten in de wijk, en gaf aan het een eer te vinden om Bij Bosshardt te mogen openen in het Soesterkwartier. Hierna volgde het officiële moment en werd een mooi rood, wit en blauw lint met een knip van de schaar doorgehaald en werd Bij Bosshardt geopend verklaard.

DSC_3714Nadat alle ballonnen het luchtruim konden kiezen, met uitzondering van een paar vanwege milieugevolgen, stapte Kristel (met gitaar}met Frank Muyser op het podium om een zelfgeschreven “Huis-lied” te zingen. De bedoeling was dat er meegezongen werd met het refrein, maar dat ging door te onbekende melodie een beetje de mist in. Desalniettemin was er hier en daar een enkeling die het evengoed probeerde.

CSC_3792Na deze actie kwam Karen Pels, het podium op om de plek van Kristel in te nemen, en zo werden de Kristelero’s ineens weer de Bolero’s en kwamen er oude hits van buitenlandse en Nederlandse bodem voorbij. Hier en daar werd er nog even gedanst of meegezongen.

Soep en broodjes werden neergezet, en ook de poffertjeskraam ging aan het bakken. Eten en drinken was er genoeg. Net als de bezoekers, die vanuit de hele wijk en vanuit tal van organisaties kwamen feliciteren en meevieren.

DSC_3819Voor de kinderen werd er een springkussen opgezet, was er een soort van face-art-kunstenares die vlindertjes “toverde” op verschillende kindergezichtjes. Een clown maakte van ballonnen hoedjes, hondjes, en andere kunstige creaties.

Om twee uur ging binnen de Bingo van start, terwijl er buiten nog lange tijd genoten werd van het weer in combinatie met de gezelligheid en natuurlijk ook de versnaperingen.

Bij Bosshardt programma vindt u hier, schroom niet om er eens naar binnen te lopen.

Verslag: Nel Groenendijk

Fotoreportage: Karel van Rooy