Untitled 6Hierbij willen wij graag een nieuwe wijkactiviteit onder de aandacht brengen. Op 19 november start namelijk een Repair Café speciaal voor het Soesterkwartier. Jong en oud zijn welkom om een kijkje te komen nemen. Het is de bedoeling om ter plekke kleine reparaties uit te voeren zodat spullen niet onnodig worden weggegooid. Bovendien is het een leuke manier om elkaar te ontmoeten en kan kennis worden overgedragen die anders wellicht verloren zou gaan. Het is daarom zeker ook de bedoeling dat kinderen betrokken worden bij de reparaties zodat zij leren hoe ze op een duurzame manier met spullen om kunnen gaan. Wethouder Imming zal op 19 November aanwezig zijn om de middag feestelijk te openen. Daarna zal het Repair Café elke derde woensdag van de maand worden georganiseerd in Speeltuin Rivierenwijk van 14-17 uur.

Achtergrondinformatie:

Repair Café Soesterkwartier

In het Soesterkwartier hebben Welzin, Heb je even voor mij? en het Wijkleerbedrijf samen het plan opgevat om een Repair Café op te zetten. Het Repair Café heeft als doel om mensen met elkaar in verbinding te brengen en om kleine reparaties uit te voeren voor buurtbewoners, zodat die spullen weer prima bruikbaar zijn en niet weggegooid hoeven te worden. Het is de bedoeling dat ook kinderen hier een actieve rol in krijgen. Repair Café Soesterkwartier is aangesloten bij stichting Repair Café Nederland.

repaircafeWat is het Repair Café?

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, computers, fietsen, speelgoed, etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. En wie weet op den duur ook kinderen uit de wijk.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of helpt bij een reparatie van iemand anders.

Stichting Repair Café Nederland stelt zich ten doel om: het repareren terug te brengen in de lokale samenleving; reparatiekennis te behouden en te verspreiden; De sociale cohesie in de lokale samenleving te bevorderen door buurtgenoten met heel verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact te brengen in het kader van een inspirerend en laagdrempelig evenement.

Waar en hoe laat?

488007_105473702968568_1666029248_n (Custom)De feestelijke start vindt plaats op woensdag 19 november 2014 om 14:00u  uur. Daarna zal het Repair Café elke derde woensdag van de maand van 14:00u -17:00u plaatsvinden (met uitzondering van de schoolvakanties). Het Repair Café wordt gehouden bij Speeltuin Rivierenwijk, Dollardstraat 119 in Amersfoort.

Jikke Straus
Begeleider Wijkleerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier

Meer info bij:

Jolande Koelewijn

Sociaal Werker Samenleving WELZIN

e-mail: J.koelewijn@welzin.nl

 

Meer informatie is ook te vinden op de website www.repaircafe.nl .