CSC_271928 juli, Speeltuin Rivierenwijk in Theatersfeer.Carmen van Sillyous Productions gaf op deze ochtend een spannende voorstelling.

En hoe moeilijk dan wel simpel maak je, je eigen decor. Fraai, versiert en geverfd, met wat platen karton, wat buizen en elektriciteitsdraad is een vierkante zuil gecreëerd waarin onze poppenspeelster Carmen in past. DSC_2616Het geheel kan 360 graden draaien, dus er zijn ook 3 zijden die een bepaalde voorstelling weergeven. Knip hier en daar wat luikjes en zie daar een poppenkast is functioneel.

DSC_2607Om 11.00 uur kwamen een aantal kinderen uit het Soesterkwartier, vergezeld van ouders of begeleiders naar de voorstelling kijken. Het werd niet alleen een spannend verhaal, maar de kinderen en ouders werden ook betrokken bij de gehele uitvoering.DSC_2659

Voorafgaand aan het optreden vroeg Carmen even, of er nog kinderen met vakantie gingen of al terug waren. De meest uiteenlopende bestemmingen en of omschrijvingen werden door de kinderen gegeven. En daar ging het gespeelde verhaal ook over.

DSC_2663De kinderen vonden het aan de gezichten te zien, erg spannend en na het draaien van het decor, had een klein jongetje wat vraagtekens, waar die aardige mevrouw gebleven was. Menig keer liep hij om het decorstuk heen.

Uiteraard had Kath Duin gezorgd voor Thee en Koffie met een koekje.

In het gespeelde stuk waren twee bosuilen elkaar steeds kwijt en dat was dus zoeken af en toe in de Speeltuin RV. Zowel binnen al buiten deden de kinderen actief mee, algeheel opgaand in het verhaal.CSC_2710

Een erg leuke  activiteit. Morgen is er een nieuwe voorstelling voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. aanvang 11.00 uur.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.

CSC_2720