wijkmuseum soesterkwartierEen en al kleur tijdens eerste expositie Sparen en Vergaren in AmersfoortWijkmuseum Soesterkwartier van 6 april tot en met 1 juni 2013

A.s. zaterdag 6 april vindt om 11.00 uur ’s morgens de opening plaats van een nieuwe expositie van het Wijkmuseum Soesterkwartier, dit keer  in het genre  “Sparen en Vergaren in Amersfoort”.

Achter de Museumwoning in de St. Bonifaciusstraat bevindt zich “het Atelier”,  een gloednieuwe ruimte die uitstekend de gelegenheid biedt om thematentoonstellingen in te richten  Het Wijkmuseum wil  behalve de tentoonstellingen over de wijk en haar omgeving, één keer per jaar  Amersfoorters de gelegenheid  bieden om zelf een leuke, mooie of dierbare verzameling ten toon te stellen.

Tijdens de eerste expositie “Sparen en Vergaren” kunnen de bezoekers kennismaken met diverse collecties, zoals bijvoorbeeld de verzameling Anemonen van Gezina Tuinstra, en een kleurrijke Spoelenverzameling die door de heer R. Spoel is bijeengebracht..

Tweede Wereldoorlog en Oranje

Bijzondere vermelding waard is de verzameling Tweede Wereldoorlog, die ter beschikking is gesteld door de familie Bloemhof. Deze collectie is bijeengebracht door wijlen Joop Bloemhof, Soesterkwartierder in hart en nieren en auteur van diverse boeken over Amersfoort tijdens de Tweede Wereldoorlog.  En natuurlijk zal een Oranjeverzameling niet ontbreken.  Het is de komende weken één en al kleur daar in het Soesterkwartier.

Het team van het Wijkmuseum is heel erg benieuwd hoe deze expositie de bezoeker zal bevallen en nodigt iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen. Wijkmuseum Soesterkwartier, achter de Museumwoning in de St. Bonifatiusstraat 61; geopend (in de zomertijdperiode) iedere zaterdag van 12.00-17.00 uur.

Zie ook www,wijkmuseumsoesterkwartier.nl

Nadere informatie bij mevrouw G. Tuinstra, telefoonnummer:  033 4635661 of:  06 22422725