CSC_0948Oke het was een wens om de zomervakantie met mooi weer te beginnen. Dus geen regen, wind of overmatige wateroverlast. Nee we kregen ons zin en de zon liet zich uitbundig zien.

Met 34 graden, was het dan ook in eerste aanvang wat stilletjes in Speeltuin Soesterkwartier, waar het Buurtkerk Activiteiten Soesterkwartier team B.A.S. van start ging met de 6 kamp. Veel onderdelen waren aangepast aan het warme weer, hetgeen inhield dat er water aan te pas kwam. En dat hielp. De kinderen, of nee de volwassenen eerst, maakten gebruik van de water spelletjes om af te koelen, of de spellen te testen.

DSC_0891Dit keer geen waterhelling met zeep, maar een vlakke bodem van zeil met water en veel zeep. Dit om het water enigszins op het zeil te houden. Twee opblaas banden en zie daar een heleboel lol en natte kleren. Ouders en/of hun kinderen liepen dan ook met de benodigde “afteken”formulieren rond voor de diverse onderdelen van de zeskamp. Het algehele beeld was, dat er zeg maar “soepel”werd omgegaan  met de spelregels en het meermaals over de zeepvlakte roesten, veel leuker was dan aan een spijkerbroek hangen, totdat je in het water viel.

DSC_0911Het tegenover elkaar zitten op een smalle balk boven een zwembadje, deed het ook erg goed. Als je daar tenminste bij optelt dat er knap getimmerd werd met die skippyballen.

Op het terras van de speeltuin waren een veelvoud van kannen met water en limonade neer gezet, zodat een ieder kon drinken.

DSC_0969Anita en Miranda van de speeltuin, zorgde verder voor het benodigde eten.  IJsjes eten was geen probleem en werden dan ook in ruime mate uitgedeeld. Al met al waren er toch een 30 tal kinderen die zich uitstekend hebben vermaakt met deze alternatieve zeskamp. En zoals gezegd nat worden was geen probleem, aangezien je binnen 10 minuten weer droog was.

DSC_0997Om 15.00 uur was er een officiële pauze van het programma, waarbij de kinderen in de schaduw konden luisteren en kijken  naar een workshop Graffiti maken. Chris Steinz uit Almere, jongeren medewerker en afgestudeerd kunstenaar, had een verhaal. Over het heelal en de sterren. De samenhang en filosofie van “de Hemel”lichamen, hetgeen hij op de kinderen vertaalde. Met menig spuitbus, maakte hij een fraaie creatie. De kinderen keken en luisterden al likkend aan een waterijsje naar deze workshop.

CSC_0952Waarna het waterfestijn weer verder ging.

Morgen is er weer een speldag in de speeltuin Soesterkwartier. Ook dan begint het om 13.30 uur, tot 16.00 uur. Met om 18.30 uur een voetbalclinic waarbij de jeugd uiteraard een balletje gaat trappen.

Verslag en fotoreportage, Karel van Rooy.