aa10Zondag 4 oktober 2015. De zon scheen met een licht briesje over het Eemplein het ideale weer voor een verjaardag. En dat kon dan ook. Het Eemplein vierde het feit dat ze alweer 3 jaar bestaan als winkelgebied in het Eemkwartier .

Het 3 jarige verjaardagsfeest werd dan ook uitbundig gevierd. Vanaf 12.00 uur was er de start van diverse activiteiten gericht op de jeugd. Als eerste ontkwam je niet aan de vrolijke klanken van muziekkapel de “valleibloasers” met als chef drumstel Rudi Apon die de maat sloeg. DSC_8911Van oudsher een vrolijke en muzikale groep mensen die wel een deuntje kunnen spelen. Hetzij als “dweilorkest” hetzij als  concertorkest.

Het vele toegestroomde publiek kon dit wel waarderen. Voor de kleine Eemplein bezoekertjes ( en grote)  was er een luchtkussen opgesteld waar het goed “springen”was.

DSC_8927 Of men kon zijn kunsten vertonen bij het oud Hollandse “blik” werpen om daarnaast te proberen een vallend papegaai te vangen. Hetgeen in dit geval niets met dierendag te maken had.

Een kraam met daarin een tobbe met bad- eendjes trok ook veel jeugdigen die met een hengel de opdracht hadden deze eendjes uit het bad te vissen.

DSC_8979Het toegestroomde publiek zorgde inmiddels al voor lange rijen voor de diverse attracties. De jonge dame die van een langwerpig opgeblazen ballon, allerlei figuren maakte kreeg het razend druk. En zo ook de “schmink”ruimte waar twee vlotte artiesten de kinderen voorzagen van een dierlijk gezicht. Want dat hoort bij dierendag en een verjaardag.

Het “lang zal ze leven”, klonk regelmatig over het plein. De reden was een grote opblaas leunstoel waar de kinderen op de foto konden ( al dan niet jarig).DSC_8969 De reusachtige taart voor de deur van het Eemhuis gaf toch wel een bijzonder accent aan het geheel. Alleen een puntje er van snoepen kon niet aangezien het een opgeblazen exemplaar betrof.

En de keuken prinsessen en prinsen konden dan nog terecht bij een kraam waar het om  cupcakes versieren ging. De poedersuiker en versiersels werden driftig aangewend om de mooiste cupcake te maken.

Het bleef wat stil bij de uitbater van een “vintage”stalletje met toch wel leuke curiosa, maar ja de kinderen zaten nu eenmaal meer in de “doe”fase met dit feest.

CSC_9005Natuurlijk mag een suikerspin dan niet ontbreken, of een lekkernij van de “gebaks-kraam” om daarna rustig etend tussen de versierde groenvoorziening even tot rust te komen.

Een heuse “King” liep vrolijk verkleed rond namens een eetwaren exploitant . Al handen schuddend trok hij (of zij) veel aandacht.CSC_9001

De verkeersregelaars op de rotonde hadden het maar druk om al het verkeer op de goede banen te houden.

Eemplein, gefeliciteerd met deze verjaardag, de bezoekers en in ieder geval de kinderen hebben een fantastische middag gehad.Om 17.00 uur is het feest weer voorbij.

Verslag en foto-impressie Karel van Rooy.