oog-binnentuin-300x210Soesterhof presenteert zondag zijn plannen voor 2014. Tijdens een nieuwjaarsreceptie in het gebouw van de CliniClowns (Soesterweg 300) vertellen toekomstige bewoners van het duurzaam wonen-project wat ze de komende maanden van plan zijn. De groep wil uiteindelijk een duurzame buurt bouwen aan de rand van de Amersfoortse wijk Soesterkwartier.

 

Geïnteresseerden zijn zondag 26 januari tussen 15 en 17 uur van harte welkom. Tijdens de receptie is er alle ruimte om vragen te stellen en kennis te maken. Hapjes en drankjes zullen natuurlijk niet ontbreken.

De bewonersgroep van Soesterhof (www.soesterhof.nl) streeft ernaar om de huizen in de nieuwe buurt energieneutraal te bouwen, met duurzame materialen op schone grond. De buurt krijgt een divers karakter: met mensen met verschillende achtergronden die wonen in huur- en koopwoningen. Het project is ontstaan binnen de vereniging Duurzaam Soesterkwartier.

iso zuidoost kleurMomenteel zorgen 20 actieve leden voor uitvoering van de plannen. De groep werkt samen met onder meer de gemeente Amersfoort, de provincie Utrecht en de NS. De komende maanden wil de groep grote stappen zetten in de aankoop van de bouwlocatie. Er is nog ruimte voor geïnteresseerden die in deze wijk zouden willen wonen, en willen meehelpen om de plannen verder te ontwikkelen.

Het gebouw van de CliniClowns bevindt zich op de Wagenwerkplaats, naast Holland Opera.