12115703_510098625818941_5685758757664265743_nMet de Duurzame Huizenroute voor de deur (zie onder) is het een mooi moment om met deze nieuwsbrief contact met elkaar te hebben. Er zijn weer leuke en mooie nieuwtjes met elkaar te delen.

“Mijn CV is Oké!” goed op dreef

Met veel enthousiasme zijn we begonnen met het project “Mijn CV is Oké”. Een informatiebijeenkomst in de Emmaúskerk werd opgevolgd door een aantal huiskamer sessies waar al 12 aangehaakte bewoners kennis maakten met de geheimen van hun CV-installatie.

Door een aantal instellingen van je CV-ketel te veranderen, blijk je flink wat energie te kunnen besparen. Een eye-opener is bijvoorbeeld dat een HR-ketel helemaal niet HR functioneert als het water na rondgang door de woning boven de 53 graden is. Dit is eenvoudig te corrigeren.

Voor komende tijd zijn er nog drie van zulke workshops gepland, waar al veel mensen zich op hebben ingetekend (op 18 november zijn er nog plaatsen, dus voel je vrij je aan te melden bij:
mijncvisoke@gmail.com
Afgelopen week is na deze CV-Check, die je als bewoner zelf kunt doen, de eerste CV- installatie ingeregeld door John Visser, een professional die hiermee veel ervaring heeft.
Werkplaats zoekt Coördinator

De Werkplaats Soesterkwartier wil na de kerst los met het uitvoeren van een uniek experiment. In de Werkplaats werken bewoners samen om de wijkeconomie van het Soesterkwartier te versterken. Bewoners en ondernemers van het Soesterkwartier leveren elkaar diensten, zoals huishoudelijke hulp en klussen in huis.

Om dit project uit te voeren, is deze week een vacature geplaatst voor een coördinator (klik hier). Vind je het leuk om iets te betekenen voor je eigen woonwijk, het Soesterkwartier? Kun je overweg met verschillende typen mensen? Ben jij een pionierende aanpakker die er zin in heeft om mee te helpen een uniek bedrijf op te zetten? Dan is deze vacature misschien iets voor jou!

Duurzame huizenroute met 2 woningen in het Soesterkwartier

Op zaterdag 7 en 14 november 2015 stellen huiseigenaren in heel Nederland hun huis open om anderen te laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Je hoort ervaringen uit de eerste hand en is er alle tijd om vragen te stellen.

In onze wijk stellen twee woningen hun deuren open waar je op zaterdag 7 november je kunt laten inspireren:

· Roerstraat 15, waar Yvonne Feuerhahn je alles kan vertellen over hoe zij duurzaamheid hoog in het vaandel heeft gezet bij haar recente verbouwing.

· Amstelstraat 26, waar Jan Wink je alles kan vertellen over de maatregelen die hij allemaal heeft genomen, variërend van isolatie, zonnepanelen tot CV-optimalisatie.

En bezoek ook de website eens, waar nog meer dan 400 andere Nederlandse adressen te vinden zijn!

www.duurzamehuizenroute.nl

Mywheels community breidt uit in Soesterkwartier

De Soesterkwartier vloot van deelauto’s is afgelopen maanden uitgebreid. Hiermee zijn er inmiddels 11 goede redenen om de aanschaf van een kostbare auto uit te stellen of zelfs af te stellen. Meest recente aanvulling is Matthijs’ Wheels, een Volvo V70.

Op onze website staat stap voor stap hoe je ook deelgenoot kunt worden van dit leuke initiatief! Klik hier

We wensen je een prettig en duurzaam weekend toe!

Vriendelijke groet,

Duurzaam Soesterkwartier

Soesterweg 314-A

3812 BH Amersfoort

033-4650988

www.duurzaamsoesterkwartier.nl