Afgelopen woensdag avond heb ik als redacteur de jaar vergadering van duurzaam Soesterkwartier bezocht.

duurzaam-soesterkwartier.2

Hier een kleine impressie,

Eerst wordt er gesproken over het groene spoor, waar de werkgroep het groene spoor een natuurrijke , recreatieve en toegankelijke verbindingszone tussen bos Birkhoven/Bokkeduinen en de Eem te ontwikkelen. Met doel om stad en ommeland beter met elkaar te verbinden. Want hoewel Amersfoort aan de rand van de beboste Utrechtse heuvelrug en de open Eempolder ligt, heeft het toch niet veel directe verbinding met de omgeving. Werkgroep het Groene Spoor vroeg aan de Wetenschapswinkel van Wageningen UR om haar te helpen in deze zoektocht. Daarover verscheen een uitvoerig rapport. Die werd gegeven aan de gemeente ambtenaar  Pim van den Berg. Of  dit een nieuwe broek kost is af te vragen, want een hek beklimmen kan kleerscheuren opleveren Pim.

groen

 

U kent ook allemaal wel de term Noaberzorg help je buurman of buurvrouw, maar ja als je niemand hebt dan is zorg soms moeilijk te krijgen. Want u merkt op oudere leeftijd dat u niet alles meer zelf kunt, zoals afwassen of boodschappen doen. De stagiairs van Wijk Leer bedrijf  Zorg&Zo willen dan graag helpen. U krijgt hulp en de stagiairs doen ervaring op in de praktijk. En daar zijn geen kosten aan verbonden. Neemt u eens contact op met Rita Scholten als u vragen hebt wijkleerbedrijf@birkhovenzorggoed.nl

300_300_3_460_0_ModelOnderweg_018_klein

 

Ook de Palmstraat heeft meerdere ideeën om contact met   buren beter toegankelijker te maken lekker de deuren open en kinderen samen spelen zonder het gevaar dat er wordt ingebroken dus ook oplettend zijn in de straat. Ook bestaat er een idee om een logeerhuis op te starten.

Zonne energie heeft onze wijk in meerdere vormen en dat is lekker thuis je energie op wekken en zelf korting op je energie rekening te krijgen. Want met de huidige energieprijzen en de stijging er van, is het best rendabel en levert de investering best veel op.

Maar laat je informeren op de informatie avond op 4 april in de Emmauskerk om 20:00 uur.

zonnepan

Ook hebben we Zon @ School energie opwekken op school en de kinderen op een leuke manier te laten zien hoeveel zon er wordt omgezet naar energie. Waarmee de school kosten lager worden.

Image3

 

Een leuke en goed bezochte avond.  Voor informatie kunt u zeker terecht op de site van http://www.duurzaamsoesterkwartier.nl