DSC_1483Bij de vorige week gehouden stijldans-avond in de Vijverzaal van Puntenburg, bleek het al. De populariteit van het stijldansen, stijgt per week en het aantal ouderen die zich weer op de dansvloer wagen is een grandioos gezicht.

Daar waar vorige week nog van enige voorzichtigheid sprake was bij het toepassen van de diverse danspassen, bleek daar op zaterdag 25 juni, geen sprake meer van te zijn.

DSC_1458Duidelijk was al dat de stijldans-groep van vorige week, zich ook deze zaterdag zou melden voor een avondje op de dansvloer. Het beloofde dus een drukke avond te worden en georganiseerd door de bewonersvereniging “Rondom Puntenburg”. Ondanks de positieve berichten over deze te verwachte drukte, werd het door de catering wat lager ingeschat.

De Soesterkwartierse “Housband” The Hot Fighters, waren weer present om zoals in het draaiboek stond een Indonesische avond te verzorgen. Het zou  een heel andere avond worden.DSC_1445

Het was schrikken voor de organisatie en zeker voor de catering, maar nadat het programma om 19.30 uur was begonnen, steeg het aantal bezoekers gestaag. En na de klok van 20.00 uur werden er al ruim 150 bezoekers geteld. Er moesten stoelen uit de bewonersflat gehaald worden, van kantoren en uit de keuken. En een rondje in de omgeving leerde dat parkeren van een auto, niet meer mogelijk was.

DSC_1553Maar de sfeer was enorm gezellig. De koffie was halverwege de eerste ronde al op, hetgeen de pret niet mocht drukken. De “House”band richtte zich volledig op het spelen van nummers waarop de Kwikstep, Engelse wals, Foxtrot, Rumba en Tango kon worden gedanst. Een groot gedeelte van de bezoekers waagden zich aan het “Line dance” en anderen zochten een dansplek, achterin de zaal. Gewoon omdat de dansvloer “vol was”. Uiteraard werd de specifiek Indische muziek ook ten gehore gebracht

Corrie en Jan Schoep, de motor achter het stijldansen van vorige week konden helaas niet aanwezig zijn. Maar een ding is zeker, zij hebben heel wat los gemaakt en dan niet alleen de spieren.

DSC_8769Deze dans avonden zullen zeker een vervolg krijgen en nieuwe plannen voor een dergelijke avond, waren al hoorbaar.

Verslag en fotoreportage, Karel van Rooy.