DierenPark Amersfoort stopt vroegtijdig met de pilot om dinomaskers uit te delen aan bezoekers die niet herkenbaar op de foto willen. “De dinomaskers zijn enorm gewenst, maar uit onze proef blijkt dat mensen de dinomaskers niet opzetten om privacyredenen. De kinderen vinden de dino’s gewoon wel heel erg leuk”, verklaart woordvoerder Marije Allemekinders. “Wij besluiten daarom om de dinomaskers niet daadwerkelijk in te voeren, maar in plaats daarvan zal de hele herfstvakantie in het teken van dino’s staan tijdens de avontuurlijkDinoAdventures.” 

Dat deze pilot met dinomaskers zo’n storm van reacties teweegbracht, daar is DierenPark Amersfoort zelf ook door verrast. “Privacy is natuurlijk een veelbesproken onderwerp, maar dat onze dinomaskers zoveel losmaakten, daar stonden wij van te kijken. Het overgrote deel van Nederland kwam net als wij tot de conclusie dat dinomaskers niet dé oplossing zijn om de privacy te beschermen”, aldus Marije. Toch spreekt het park van een geslaagde proef. “Wij zien dat dino’s erg aanslaan onder kinderen en denken dat onze dino-activiteiten in de herfstvakantie daarom ook een groot succes zullen zijn. Wij kunnen dus zeker aan de slag met de resultaten die we uit deze pilot haalden.”

In de herfstvakantie, van 13 tot en met 28 oktober, kunnen kinderen meedoen met de DinoAdventures in DierenPark Amersfoort. In het Dinopark van de Amersfoortse dierentuin kunnen kinderen tussen zo’n zeventig levensgrote dino’s ervaren hoe het is om een echte dinobeveiliger te zijn. “Een spannend evenement, waar je stoere foto’s kunt maken. Als je dat wilt natuurlijk, anders is het wellicht een idee om een dinomasker op te zetten”, aldus Marije van DierenPark Amersfoort.