Klim Alles-route  (2)In DierenPark Amersfoort zijn de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe klimroute bij de hyena’s in volle gang. Er wordt hard gewerkt om de route op tijd af te krijgen, maar het park kan tijdens de opening nog wel wat hulp gebruiken. Het DierenPark is op zoek naar een aantal sterke kinderen voor de opening van de Klim Alles-route op zaterdag 6 juli.

DierenPark Amersfoort is de stamboekhouder van de hyenapopulatie binnen dierentuinen in Europa. De dierverzorgers van Amersfoort hopen dat het hyenakoppel in de toekomst jongen zal krijgen en dat zo de clan wordt uitgebreid. Met de bouw van het klauterparcours wordt het verblijf van de hyena’s flink groter.

Speciaal voor de opening van de Klim Alles-route zoekt het park sterke kinderen die kunnen helpen. Jongens en meiden die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken, kunnen zichzelf aanmelding via actie@dierenparkamersfoort.nl of per post naar het Amersfoortse park. Uit alle inzendingen wordt een groep ingeloot. De geluksvogels kunnen helpen de uitdagende route te openen en zij mogen de ronde door het hyenaverblijf als eerste testen.

In het kindgerichte DierenPark wordt al enkele weken gebouwd aan een uitbreiding van het klauterparcours. Vorig jaar opende het park de eerste gedeeltes van de Klim Alles-route en sindsdien kunnen kinderen met een trouwbrug boven de bruine beren balanceren en de vogels in de volière op ooghoogte bewonderen. Op zaterdag 6 juli om 12.00 uur wordt de uitbreiding van de Klim Alles-route feestelijk geopend bij de hyena’s in DierenPark Amersfoort.