9a7639de-ed4a-4d3d-b3b0-f4008f08ede9DierenPark Amersfoort ontvangt derde prijs in Land van ANWB-verkiezing voor leukste uitje van Nederland

 DierenPark Amersfoort heeft de derde prijs ontvangen voor het Leukste uitje van Nederland in de verkiezing van het Land van ANWB. ‘‘Erg mooi om te zien dat de ontwikkelingen in ons park van de afgelopen jaren worden gewaardeerd en nu zijn beloond met deze bijzondere prijs’’, zegt commercieel directeur Astrid Wassenaar.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst van het Land van ANWB worden de prijswinnaars van het Leukste uitje 2016 bekend gemaakt. ‘‘Dit jaar bestond de top 3 van winnaars alleen uit dierenparken’’, vertelt de commercieel directeur. ‘‘Wij als DierenPark Amersfoort zijn natuurlijk erg blij met deze prijs, maar voor de hele dierentuinbranche is de uitslag een groot compliment.’’ In het totaal maakten 26 uitjes kans op de eretitel: Apenheul ontving de eerste prijs en GaiaZOO haalde de tweede plaats.

3a4359cf-cec4-425b-9d67-2d4b6416fa9fDierenPark Amersfoort onderscheidt zich door het speelse en kindgerichte karakter. ‘‘De Klim Alles-route is een typisch voorbeeld van hoe wij kinderen op een speelse manier kennis willen laten maken met de schoonheid van de dierenwereld’’, zegt Astrid Wassenaar. ‘‘Uiteraard staat naast de focus op kinderen, het welzijn van onze dieren op de eerste plaats. Beide aspecten zie je terug in onze nieuwe projecten en evenementen.’’ DierenPark Amersfoort heeft het vorige jaar afgesloten met een bezoekersrecord van ruim 800.000 bezoeken en ziet uit naar weer een succesvol dierentuin jaar.