DSC_9494Zondagmorgen 3 juli, Het wisselvallige weer maakte de bezoekers niet uit, met zonnebril en paraplu waren zo’n 50 mensen aanwezig om te luisteren naar het concert van Wilskracht in de Vlindertuin. Onder andere volksverhalen, was er “Carnaval des Animaux” ofwel, in goed Nederlands: “het Dieren Carnaval”. Ook deze dag bleek dat het aan Wilskracht niet ontbreekt bij de muzikanten, waarmee ze de naam van het Symfonisch harmonie orkest eer aan doen.

De muzikanten zaten opgesteld onder een soort van partytent, want “onderwaterblazen” hadden ze nog niet eerder uitgeoefend, en geeft mogelijk toch een heel ander geluid. Misschien is het wel een idee om een waterorgel/ -harmonium toe te laten treden, voor concerten die door het weer keer op keer “verrast” worden?!

DSC_9499Anne Jans dirigeerde enthousiast de muzikanten van Wilskracht, dit keer bestaande uit het Saxofoon-duo en Klarinet-ensemble, met diverse solostukken op viool door violiste Rossitza Ovtcharova. Al dreigde de regen soms al te zeer het geluid te dimmen, dan wel te zorgen voor afleiding – paraplu’s weer open, het concert klonk weer als een klok.

Tussen de muziekstukken door verhaaldeDSC_9507 Moniek Nusselein levendig hoe-, en wat de dieren met elkaar communiceerden. Het geluid van de koekoek werd nagespeeld vanuit het struikgewas.

De sombere, bijna depressieve brief van de kraai aan de mus wist het publiek toch aan het lachen te maken. Het antwoord van de mus was relativerend, optimistisch te noemen. Het publiek luisterde geboeid naar zowel de muziek als de voorgedragen tekst, terwijl ondertussen de lucht evenzeer varieerde als het muzikale werk.

De sfeer was gezellig, het geheel weer zeer gevarieerd.

Verslag en foto’s – Nel Groenendijk