13193009-touchscreen-smartphone-met-wolk-van-kleurrijke-pictogrammen-voor-toepassingen-op-een-witte-achtergro

De afgelopen week heeft de politie diverse aangiften ontvangen van de diefstal van smartphones bij horecagelegenheden en terrassen in de binnenstad van Amersfoort. De werkwijze van de diefstal is veelal hetzelfde en deze vinden op diverse tijdstippen en dagen plaats.

In alle gevallen hadden de slachtoffers de telefoon op tafel liggen. Ze worden benaderd door personen – mannen of vrouwen – die hen een papier voor ogen houden. Hierdoor verliezen de gedupeerden voor een kort moment het zicht op de telefoon. De daders vragen soms om het formulier te tekenen waarbij de indruk wordt gewekt dat het om een goed doel gaat of proberen iets te verkopen. Daarna ontdekken de aangevers dat de smartphone is verdwenen. Omdat de daders in wisselende samenstelling de diefstallen plegen zijn de signalement divers.

Advies
De politie adviseert personen die in een dergelijke situatie terechtkomen direct de telefoon van tafel te pakken en niet uit het oog te verliezen. Beter is nog om de telefoon uit het zicht op te bergen. Is er sprake van diefstal en de daders zijn nog in de buurt, laat direct 112 bellen door omstanders.

Bron: stadamersfoort.nl