Demonstratie tegen Pedo.jpg5Zaterdag informeerde de burgemeester (L.Bolsius) de bewoners van de flat aan de Puntenburg. De heer S.v.d.V had zelf contact gezocht met de media, dit gaf de burgemeester de mogelijkheid om de mensen te informeren.

Een demonstratie werd binnen twaalf uur georganiseerd. Zondag vanaf 12.30 u verzamelden mensen zich om mee te lopen in de demonstratie die begon op de Esdoornstraat. De media was voltallig aanwezig. (Zo ook een van u wijk verslaggevers.) De demonstratie liep over de Noordewierweg, en dus ook over de braderie in de richting van de Puntenburg. De mening van de demonstranten was duidelijk hoorbaar: “Sytze van der V weg er mee!”

Demonstratie tegen Pedo.jpg8En zo werd een gebruikte envelope, gebruikt: als demonstratieposter! De boodschap was er niet onduidelijker door. Tijdens de demonstratie werden er ook handtekeningen verzameld, het werden er veel in korte tijd! Omstanders waren het er wel over eens dat boven een kinderdagverblijf wonen, geen goede plek is voor iemand met een strafblad i.v.m. pedoseksuele acties. “Maar ze moeten toch ook ergens wonen, en apart bij elkaar in een dorp zetten is ook geen goede optie, als er dan een kind verdwijnt….daar wil je niet aan denken!”

Note van de redactie:

Een open brief aan de burgemeester vind u onderaan het stuk: Huisvesting Sytze van der V.

Het probleem is nog niet uit de wereld, dat is wel duidelijk.

Olaf Robbertse foto;s vindt U hier

Overige foto’s