DSC_2024Soesterkwartier is in de ban van Sinterklaas en Zwarte Pieten. En kennelijk door de discussie over onze “zwarte”vrienden, is de Sint en zijn gevolg nadrukkelijk overal aanwezig.

Eerder deze week en ook daarvoor zijn op heel wat plaatsen in de wijk al bezoeken afgelegd van de Goed Heiligman. De jeugd van de  Rivierenwijk had al een Sinterklaasfeest in de Speeltuin aldaar en naar wat de redactie hoorde, een heel goed geslaagd feest . Wat daar ook leuk was, dat de Pieten, zo goed de weg wisten.

3 december zou de Sint zijn opwachting maken in de Speeltuin Soesterkwartier aan de Noordewierweg.

DSC_3700De zaal zat tegen 19.00 uur  helemaal vol met spannende gezichtjes. De kleintjes gezeten in een grote kring op de grond en de ouders (ook met spannende gezichten) aan de zijkant. Aan het getoeter te horen buiten, kwam daar eerst de bekende “zwarte Pieten band” bijgenaamd de Schoorsteen blazers met veel stampij binnen wandelen.  Zoals ze zelf riepen. “We komen alvast even “Inzingen”. Want er kwamen heel veel Pieten binnen, maar geen Sinterklaas.

Dus alle kinderen zongen en zongen en bleven zingen, aten pepernoten, maar nog steeds geen Sint.   Maar de OpperPiet had wel een oplossing. Als ze nou net een deden, of Sinterklaas binnenkwam, een beetje oefenen alvast, zeg maar. Het bleek een goed plan en Manie, kreeg de eer om zich heel even voor te doen als Sinterklaas. Met een geleende Staf, bracht Manie hierna een offcieel bezoek aan de Speeltuin terwijl er gezongen werd “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”.DSC_3707

Inmiddels werd er driftig getelefoneerd, via Spanje naar Soesterberg en een auto waarin Sinterklaas zich moest bevinden. Tja wat bleek, die draaide rondjes op de Stichtse Rotonde want dat vond de Chaufeur Piet zo leuk. Nou Manie heeft er wat van gezegd en dat ze nu wel heel snel moesten komen. En door omstandigheden in het verkeer, ze ook nog om moesten rijden.

DSC_2087Maar U begrijpt het al, het kwam allemaal goed. Een “klein”beetje later dan gepland kwam de Sint met nog meer “auto”pieten de Speeltuin binnen. Nou de begroeting met de kinderen was uitbundig en heel enthousiast.  En natuurlijk was voor de gelegenheid de bekende Sinterklaas-stoel neergezet.

De kleintjes kropen gelijk op schoot bij onze Bisschop en natuurlijk moest er gezongen worden.

De zwarte Pieten muziek ( gecodeerd zeg maar) maakte zijn verontschuldigingen want ze moesten verderop in de wijk ook een optreden doen, namelijk in Puntenburg. Ohhhhhhhhhhhh   riep Sinterklaas, daar ga ik straks dan ook even naar toe.

DSC_2089In de Speeltuin ging het feest ondertussen gewoon door en nadat alle liedjes wel gezongen waren en er veel kinderen op schoot hadden gezeten, was het tijd voor cadeautjes. Die waren al eerder bezorgd en lagen mooi al helemaal uitgesorteerd inde zaal.  Dat had Sinterklaas goed geregeld.

Terwijl alle pakjes ontdaan waren van verpakkingsmateriaal, ging de Sint er weer vandoor. op naar het volgende bezoek, wooncomplex Puntenburg.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

Foto album.