CSC_6622 (Custom)Een korte titel, een korte naam maar een groot begrip.

Gelegen aan de Noordewierweg 153 een winkelpand met een geschiedenis.

In de tijd, dat we zaterdagavond wel een filmpje wilde zien en de VCR smachtend zat te wachten op de grote banden. Bevond zich voor 2004 de Videotheek Soesterkwartier (van Nimwegen). Met de komst van de Dvd verdween ook met rassé schreden, de VCR recorder.  Zo ook de Videotheek. Patricia van Nimwegen, toen net 19 jaar, afgestudeerd schoonheidsspecialiste wist er wel raad mee. Zie daar de geboorte van de schoonheidssalon en toen ook nog, zonnebankstudio. Velen uit het Soesterkwartier kwam hier gewassen,opgemaakt, geknipt en geschoren, dan wel gebruind en gebronsd weer vandaan. Alsof men net terug was van de bootcruise in de Mediterraan. Toen in  die tijdgeest een modern en populair middel om op een ontspannen manier een kleurtje te krijgen. Maar de tijdgeest schrijdt voort en ook bij Patricia ontstond het plan er een volledige schoonheidssalon van de maken zoals deze nu is.

Patricia had haar studie niet alleen  met succes afgerond maar zich ook gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up.  De Salon, werd niet alleen gebruikt door en voor Patricia. Al snel vestigde zich Natasja ( Kapster/ styliste) en Chantal als Pedicure. De Salon al ruim bekend in het Soesterkwartier, werd een begrip in Amersfoort.

salon3 (Custom)10 juni 2014 slaat het noodlot toe. Er komt rook uit het pand en de brandweer moest uitrukken. Er was gedurende het weekeind er voor kennelijk tussen het plafond,  kortsluiting ontstaan. Een paar vonkjes waren voldoende om materiaal tussen het plafond langzaam te laten smeulen. Toen op maandagmorgen de apparatuur in de Salon  werd aangeschakeld werd de kortsluiting versneld. De brand ontstond midden in het pand en de kunststof materialen smolten in de hitte. Het had het effect van een druipsteengrot. In de buurt ging onterecht het gerucht dat de wasdroger de oorzaak was geweest. Het gevolg laat zich raden. Door de hitte en het feit dat de brandweer in en onder het plafond moest komen, waren muren ontzet, steunbalken krom en de waterschade op een parketvloer onherstelbaar .

De 3 dames lieten het er niet bij zitten. De Salon was dan wel tijdelijk gesloten, de klanten moesten geholpen worden. Zo werden lopende afspraken verzet naar huisbezoeken en huurde Patricia tijdelijk een pand aan de Chroniumweg voor haar geavanceerde spullen.

29 juli 2014. Na een totale verbouwing werd “De Salon”weer geopend voor haar klanten.

Alhoewel er nog kleine zaken gedaan moeten worden, is er een ware metamorfose gemaakt,

Aan de buitenzijde is niets veranderd. De voorgevel is zoals hij altijd was. Eenmaal binnen waan je, je onmiddellijk in een luxueus   Wellnessresort. De strakke lijnen van de open ruimte met daarin de ontvangstbalie en afspraken bureau, zijn oogstrelend. De gebruikte materialen ( Steigerhout) geven dan net weer het robuuste om aan te geven waar je moet zijn. Verder in “De Salon” bevindt zich het domein van Natasja en Chantal. Terwijl in een afsluitbaar gedeelte Patricia haar “steriele”werkruimte heeft. Door hier en daar kunstzinnige accenten te plaatsen, ademt het geheel een bijzondere sfeer uit. Eigenlijk verwacht je bij de laatste deur het bordje “Whirlpool” en Sauna tegen te komen.

DSC_6587 (Custom)1 september spraken ondergetekende ter plaatse met Patricia. Kort onderbroken door een fraai geklede dame, die kennis kwam maken als nieuwe eigenaresse van een te openen kleding en bijouterie winkel op de Noordewierweg-promenade. Eind september gaat de winkel open en is gevestigd in het voormalige pand van “Johns Dierenzaak”.

Na dit enthousiaste kennismakingsgesprek wordt nader ingegaan op  De Salon.

Zoals vermeld, waren de eerste voetstappen van Patricia in 2004 naar een eigen schoonheidssalon. Geboren en getogen in het Soesterkwartier heeft ze een goed gevuld klantenbestand. Alhoewel ze zelf nu niet meer in de wijk woont, liggen haar roots, duidelijk in het Soesterkwartier. Verrassend hoe ze verteld hoe haar klantenbestand is opgebouwd, verdeeld over de diverse gedeelten van de wijk. Uit privacy overwegingen kunnen we hier geen mededelingen over doen. Niet alleen uit het Soesterkwartier komen de klanten. Uit de gehele stad en er buiten worden afspraken gemaakt voor zowel bij Natasja/ Chantal als Patricia.

Buiten de schoonheidbehandelingen en nagelstyliste , legt ze verder uit wat een permanente make-up eigenlijk inhoud. De zeer speciale en peperdure apparatuur in haar werkruimte toont aan met wat voor specialisme we van doen hebben. Zoals ze verteld, worden niet alleen vrouwen voorzien van nieuwe wenkbrauwen. Maar ook lippen kunnen opnieuw en permanent weer worden aangebracht. Om allerlei redenen kan het noodzakelijk zijn om een permanente make-up te verkrijgen. Zeker horen daar ook de mensen bij die door chemotherapie hun haar zijn kwijt geraakt. Desgevraagd of er alleen dames komen, wordt ontkennend beantwoord. Ook mannen komen voor het plaatsen van permanente make-up, zoals bijvoorbeeld het vullen van inhammen in de haarlijn. Ook de kappersactiviteiten en pedicure zijn een zowel vrouwelijk als mannelijk bezoek gewend.

Steeds meer mensen kiezen permanente make-up. En dat is niet verwonderlijk. Met permanente make-up zie je er altijd verzorgd uit. Ideaal bij het sporten, zwemmen, in de sauna en voor mensen met gevoelige ogen en mensen die slecht of allergisch zijn voor make-up.

aa10 (Custom)Permanente make-up bestaat al heel lang, maar de laatste jaren wint het sterk aan populariteit. Dat komt doordat er steeds meer kan en door de toenemende kwaliteit van apparatuur en pigmenten. Het gaat hier te ver om de exacte wijze van implementatie van de permanente make-up te omschrijven. Deze informatie vindt U op haar website en de andere website.

Bijzonder trots is ze op de uitreiking van haar 3 D hairstroke certificaat door Mary Ritchersen uit Florida. Dit is de meeste gerespecteerde specialiste op dit gebied ter wereld met een wachtlijst van anderhalf jaar.

In haar behandelingen maakt zij gebruik van een productlijn. Kort samengevat komt haar keuze voor dit product er op neer, dat Oosterse wijsheden zijn verwerkt in westerse techniekenDe Oosterse wijsheden en westerse technologieën” worden gebruikt in de schoonheidsbehandelingen zoals gezicht-reinigende behandelingen en relax behandelingen,
Opgemerkt wordt dat zich binnen de Salon natuurlijk nog twee disciplines, met hun eigen specialisme werkzaam zijn. Te weten Natasja, Kapsalon en Chantal ,Pedicure.

salon compleet (Custom)

 

De redactie

Rapportage en foto’s

Karel van Rooy

Dia-impressie