aa10Woensdagmiddag 17 februari, het ijs in de Dreef was zeker aantrekkelijk, maar de planning was anders. Een talenten ronde naar het model “Holland got’s talent”, was geprogrammeerd. Ballonnen werden opgeblazen, terwijl er ondertussen “gestoeid” werd met de apparatuur om geluid uit de speakers te krijgen.

De eerste dansjes werden opgevoerd door enthousiast meebewegende kinderen onder de ervaren “leiding” van Mandy. Duidelijk was af te lezen aan de verschillende gezichten dat het concentratie vergde “ze wilde het wel heel goed doen”.DSC_4921

Een van de nummers die zich voor de dansers leende, was de “Mighty Jungle” daar waar de leeuw deze nacht slaapt. Het oorspronkelijke groepje dansers bestond uit 4 meisjes en 1 jongen, te weten: Mandy, Wilma, Ashley, Linda en Romeo. Ze deden drie dansjes, waarna ze anderen kinderen ook leerden dansen. “Heel sportief dat Romeo ook meedeed”, aldus een van de andere aanwezige jongens.

DSC_4993Tussendoor werd er gevraagd wat de kinderen op de woensdagmiddag wilden doen, want gebleken was dat georganiseerde/ voorgeprogrammeerde dingen niet gewaardeerd werden. Het werd een waslijst aan activiteiten, die meerdere kinderen leuk vonden, zoals: Turnen, proefjes doen, koken, gamen, voetballen, gym, toneelstukje, make-over, en tot slot iets minder leuk maar wel handig, de huiswerkbegeleiding.

america_s_got_talent_stage_by_supersonicinsanity-d7v3v6yNa nog een rondje dansen onder de “disco lampen” op de nummers: “Policeman” en “Watch me wip, watch me none” en nog een rondje door de jungle, kwam er een eind aan de gezellige middag. Of de talenten hoog gaan scoren, zal de tijd leren. Deze middag scoorden ze wel, dat was duidelijk.
Reporter: Salim Jeugd Persbureau.

 

Redactie:

CSC_5023Enige weken geleden ontstond het idee voor deze talentenjacht. Zich niet bewust van die andere Got Talent, die tijdens de zomerbraderie van 2015 was gepland. Die ging toen niet door om allerlei redenen, hetgeen erg spijtig was. De organisatie dacht dat er veel animo zou zijn. Ook deze keer in de RESET liep het niet  gelijk storm . Trijnie die haar voelsprieten ten luister legde, kwam al snel tot de conclusie dat de groep aanstormde artiesten wel wilde komen, maar dan wel onder hun eigen voorwaarden, met hun eigen manager en zaakwaarnemers.

Britians Got Talent. Shown on ITV1 HD Featuring: David Walliams,Alesha Dixon,Amanda Holden,Simon Cowell When: 20 May 2013 Credit: Supplied by WENN **WENN does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. Any downloading fees charged by WENN are for WENN's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold WENN and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against WENN arising out of or connected in any way with publication of the material.offline**Of te wel ze wilden wel komen, maar dan zonder de opgelegde aansturing. Nou zegt Trijnnie “en toen liep het wel”. De laatste week is er hard gewerkt aan de ” uitstraling”en muziek.  De hele groep deed het gewoon allemaal zelf. Mede door de voorbeeld functie die Mandy op zich nam. Als volleerd “danser” ( diverse prijzen behaald hoor), kon zij de gehele groep op dans-tour nemen.

Om redenen  als boven omschreven, zijn er tussentijds ook geen publicaties verschenen vanuit de “Redroom” van Buurthuis de RESET. Zodoende kregen de artiesten alle ruimte zich te ” ontpoppen”

DSC_4952De ter plaatse aanwezige 3 koppige bezetting van het Jeugd Persbureau, hield redactioneel maar een beperkte tijd stand. Of ze wilden of niet. Mee dansen met de groep en zo geschiedde.

Opgemerkt moet worden, dat er toch nog veel werk was verricht om tot een soort aankleding van het “podium”te komen.  Ballonnen waren opgeblazen en decorstukken hier en daar vastgeplakt. De beschilderde T sjirts keurig uitgestald.

En het aller belangrijkste is dan toch wel, de lol, de leut het samen doen van wat op papier een “talentenshow” als naam had.  Wel het was een ware Show en het barstte van de talenten. De combinatie van beide is spontaan ontstaan. Organisatie “hulde”.

got_talentDe “care”vorm van de bankstellen, bestemd voor de genodigden en ouders, tja laten we afspreken dat die de volgende keer mogen komen kijken.

En na afloop van al dit fraais de realiteit: Zo nu weer huiswerk maken, kom op meiden.

Karel van Rooy.

Het fotoalbum is samengesteld  uit onze jeugd fotografen Mimoun en Wikji.

Het schriftelijk verlag voor het “live” gedeelte, door Salim.

Eind-redactie

Karel/Nel.