CSC_1480De Plataan, het voormalige schoolgebouw aan de Plataanstraat en Noordewierweg en nu als Zorgcentrum/ dagbesteding in gebruik bij Lyvore, recent in het nieuws geweest door de NL doet actie en het indienen van plannen voor de gemeenschappelijke “wijk”tuin,heeft nog meer nieuws.

Myra Steens, die vorig jaar daar onder meer de optredens van “Rieks”zangkoor verzorgde, zond onderstaande tekst.

MiMakker Bakkie bezoek donderdag 17 maart de Plataan

myraTijdens de afgelopen Zomerparade en Winterkriebels in Puntenburg en Birkhoven tekende Myra Steens voor het goede doel. Er werd gul gegeven door de inwoners van het Soesterkwartier. De tekeningen en de gezellige contacten die ontstonden, werden duidelijk gewaardeerd. Deze sponsoractie ontstond met het idee, om de Plataan en haar bewoners waarbij contact nog wel eens moeilijk(er) is, te verblijden met een bezoek van een miMakker.  De doelgroep, mensen met dementie binnen de Plataan,  werd door de gulle gevers ook duidelijk omarmd. de hoedanigheid van miMakker naar de Plataan. Met subtiele clowneske vaardigheden stemt ze af met de ander. Onbevangen stapt ze in het moment en in die ontmoetingen  kan  er van alles ontstaan. Zij volgde in 2012 een opleiding bij Stichting miMakkus.

Myra Steens , die 15 jaar in het Soesterkwartier gewoond heeft, heeft haar hart verpand aan de bijzondere doelgroep in deze wijk. Ze heeft nu drie jaar haar bedrijf Neus voor Contact waarin contact centraal staat.
Meer informatie op www.neusvoorcontact.nl

red KvR